Deze Gerookte zalm dip met mierikswortel is een leuke hapje voor de borreltafel. Of serveer het in hele kleine glaasjes als amuse bij een feestelijke dinertje. Serveer er dan toast van (brioche) brood bij. Bij de borrelhap kan je toastjes of een stokbroodje serveren.
Gerookte zalm
Ik heb warm gerookte zalm flakes gebruikt, maar je kunt hiervoor ook gerookte zalmsnippers gebruiken. De snippers zijn goedkoper dan de plakken gerookte zalm.
Ik had nog een verse mierikswortel in de koelkast liggen en heb deze daarom gebruikt. Je kunt natuurlijk ook een potje kopen in de winkel of een scherpe mosterd hiervoor in de plaats gebruiken. Pas wel op met de mierikswortel en mosterd, het kan erg scherp (pittig) worden hierdoor. Meng eerst een klein beetje erdoor, je kunt er later altijd nog meer bij doen.
Tip:
Dip van gerookte forel is natuurlijk ook heel erg lekker om te serveren tijdens een borrel.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Gerookte Zalm Dip met Mierikswortel:
Ingrediënten
- 150 gr gerookte zalm flakes
- 150 gr verse roomkaas
- 1/2 tl verse mierikswortel, geraspt
- 1/4 tl knoflookpeper
Instructies
- Doe de zalm flakes samen met de roomkaas en mierikswortel in een keukenmachine en pureer tot een gladde mousse.
- Breng op smaak met knoflookpeper.
- Schep het mengsel in een kommetje of kleine glaasjes en laat afgedekt minimaal een uur opstijven in de koelkast.
- Serveer met crackers.