Een hartige en rijke maaltijd: Gemengde bonenschotel met rookworst. Sappige rookworst, hartige salami en kleurrijke bonen worden gecombineerd met tomatenblokjes, sherry tomaatjes en gerookte paprikapoeder in deze smaakvolle schotel. Afgetopt met verse peterselie, pruttelt dit gerecht heerlijk door voor de perfecte wintermaaltijd.
Voor een Italiaanse bonensalade zocht ik een blikjes met gemengde bonen, maar kon dit niet vinden. Dan maar even bij de gedroogde peulvruchten zoeken en daar zag ik een zakje met gemengde Mexicaanse boontjes liggen. Hierin zitten rode kidneybonen, witte bonen, pinto bonen en zwarte oogbonen. Wat een kleurrijke boontjes bij elkaar, dan gebruik ik die maar voor de salade. Maar natuurlijk wilde ik meer doen met deze peulvruchten, het is deze heerlijke gemengde bonenschotel met rookworst geworden. Stevige kost met smaken uit de Mediterraanse keuken. Serveer de bonenschotel met stokbrood.
Ik heb deze boontjes van te voren gekookt, maar als jij dit teveel werk vindt, koop dan lekker verschillende boontjes uit blik. De rookworst en salami geven heel veel smaak aan de bonenschotel, ik heb een verse grove rookworst gebruikt hiervoor. Die hoef je niet van te voren te koken, door het stoven in de saus wordt de worst vanzelf gaar.
Tips:
De boontjes heb ik ook gebruikt in deze heerlijke Italiaanse gemengde bonensalade.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Gemengde bonenschotel met rookworst:
Ingredients
- 1 verse rookworst
- 100 gr salami
- olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook
- 1/2 tl gerookte paprikapoeder
- 4 takjes tijm
- 10 sherry tomaatjes
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 el suiker
- 1/2 bosje peterselie
Instructions
- Snijd de rookworst en salami in plakjes en bak ze ongeveer 3 minuten in een grote bakpan in een beetje olie. Haal ze uit de pan en schep ze op een bord.
- Bak in dezelfde de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de paprikapoeder en tijm toe.
- Voeg nu de gehalveerde tomaatjes, de tomatenblokjes in blik en suiker toe en laat ongeveer 10 minuten sudderen.
- Doe dan de bonen erbij en bak ongeveer 5 minuten mee.
- Hak de peterselieblaadjes fijn en bestrooi het gerecht voor het serveren hiermee.