Geniet van een gemengde bonenschotel met rookworst en salami. Een hartige maaltijd boordevol smaak, perfect voor koude dagen.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd
Keuken Nederlands
- 1 verse rookworst
- 100 gr salami
- olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook
- 1/2 tl gerookte paprikapoeder
- 4 takjes tijm
- 10 sherry tomaatjes
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 el suiker
- 1/2 bosje peterselie
Snijd de rookworst en salami in plakjes en bak ze ongeveer 3 minuten in een grote bakpan in een beetje olie. Haal ze uit de pan en schep ze op een bord.
Bak in dezelfde de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de paprikapoeder en tijm toe.
Voeg nu de gehalveerde tomaatjes, de tomatenblokjes in blik en suiker toe en laat ongeveer 10 minuten sudderen.
Doe dan de bonen erbij en bak ongeveer 5 minuten mee.
Hak de peterselieblaadjes fijn en bestrooi het gerecht voor het serveren hiermee.