Ga terug
–+ servings
Geniet van een gemengde bonenschotel met rookworst en salami. Een hartige maaltijd boordevol smaak, perfect voor koude dagen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 verse rookworst
  • 100 gr salami
  • olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/2 tl gerookte paprikapoeder
  • 4 takjes tijm
  • 10 sherry tomaatjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 el suiker
  • 1/2 bosje peterselie

Instructies
 

  • Snijd de rookworst en salami in plakjes en bak ze ongeveer 3 minuten in een grote bakpan in een beetje olie. Haal ze uit de pan en schep ze op een bord.
  • Bak in dezelfde de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de paprikapoeder en tijm toe.
  • Voeg nu de gehalveerde tomaatjes, de tomatenblokjes in blik en suiker toe en laat ongeveer 10 minuten sudderen.
  • Doe dan de bonen erbij en bak ongeveer 5 minuten mee.
  • Hak de peterselieblaadjes fijn en bestrooi het gerecht voor het serveren hiermee.