Drie prachtige oranje paprika’s zaten er in de Foodybox van Kroon op het Werk. Heb ze alle drie geroosterd in de oven. Eentje had ik gebruikt voor een heerlijke steaksalade en van de andere twee heb ik deze gemarineerde geroosterde paprika’s gemaakt. Helemaal niet moeilijk om te maken. Het enige is dat je tijdens het roosteren van de paprika’s wel in de buurt van de oven blijft om ze regelmatig om te draaien.
Laat het een paar uur, of nog liever een nachtje marineren in de koelkast en je hebt een heerlijke borrelhap of hapje voor op een tapas avond. Lekker om zo te eten, of met een stukje kaas of op een stokbroodje. Verwerk de eventueel overgebleven paprika’s weer op een sandwich. Ik heb er ook nog een lekkere salade van gemaakt met linzen, radijsjes, geitenkaas en koriander (zie foto in gallery).
Natuurlijk kan je ook rode paprika’s hiervoor gebruiken. Ik zou geen groene paprika’s gebruiken.
Gemarineerde geroosterde paprika’s
De eerste geroosterde oranje paprika heb ik gebruikt in deze superheerlijke Aziatische steaksalade met pittige dressing. De oranje kleur knalt er lekker uit op het bord.
Ingredients
- 2 paprika's
- 4 el olijfolie
- 2 el sherryazijn
- 2 knoflookteentjes, in dunne plakjes
- 1 tak rozemarijn
- peper en zout
Instructions
- Verwarm de grill van de oven.
- Spoel de paprika's schoon en dep ze droog.
- Rooster onder de hete grill de paprika's aan alle kanten tot ze geblakerd zijn.
- Blijf in de buurt om ze regelmatig om te draaien.
- Haal de paprika's uit de oven en stop ze in een afgesloten plastic zak. Laat ze ongeveer een kwartiertje hierin rusten. Hierna kan je heel makkelijk het velletje verwijderen.
- Breek de paprika's doormidden, verwijder het steeltje en de zaadlijsten. Trek nu het velletje eraf en snijd het vruchtvlees in repen.
- Meng de olie met de sherryazijn. Voeg de knoflook en het takje rozemarijn toe en doe de paprikarepen erbij en schep om.
- Laat dan afkoelen en zet het bakje afgedekt in de koelkast om te marineren.