Ga terug
–+ servings
Gemarineerde geroosterde paprika's. Heb heerlijke oranje paprika's gekregen in een foodybox en daar heb ik o.a. deze gemarineerde geroosterde paprika's van gemaakt. Lekker als tapas.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Bijgerechten, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch
Keuken Mediterraans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 paprika's
  • 4 el olijfolie
  • 2 el sherryazijn
  • 2 knoflookteentjes, in dunne plakjes
  • 1 tak rozemarijn
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de grill van de oven.
  • Spoel de paprika's schoon en dep ze droog.
  • Rooster onder de hete grill de paprika's aan alle kanten tot ze geblakerd zijn.
  • Blijf in de buurt om ze regelmatig om te draaien.
  • Haal de paprika's uit de oven en stop ze in een afgesloten plastic zak. Laat ze ongeveer een kwartiertje hierin rusten. Hierna kan je heel makkelijk het velletje verwijderen.
  • Breek de paprika's doormidden, verwijder het steeltje en de zaadlijsten. Trek nu het velletje eraf en snijd het vruchtvlees in repen.
  • Meng de olie met de sherryazijn. Voeg de knoflook en het takje rozemarijn toe en doe de paprikarepen erbij en schep om.
  • Laat dan afkoelen en zet het bakje afgedekt in de koelkast om te marineren.