Gele Rijst met Chorizo, Prei en Paddenstoelen

Deze gele rijst met chorizo, prei en paddenstoelen is een makkelijke en snelle maaltijd. Je kunt natuurlijk ook gewone rijst nemen, maar deze gele ziet er niet alleen leuk uit maar heeft ook een lekkere smaak van kurkuma. Als je niet van chorizo worst houdt, kan je ook bijvoorbeeld een salami worst gebruiken in dit gerecht.

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze gele rijst? Lees dan mijn blog over verschillende rijstsoorten.

Gele rijst met chorizo, prei en paddenstoelen. Deze gele rijst met chorizo, prei en paddenstoelen is een makkelijke en snelle maaltijd.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Spaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • olijfolie
  • 250 gr kastanjepaddenstoelen
  • 1 chorizo (225 gr)
  • 1 rode ui
  • 4 preistengels
  • 100 gr doperwten (diepvries)
  • 325 gr gele rijst

Instructies
 

  • Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in kwarten. Verwijder het velletje van de chorizo en snijd de wordt in dunne plakjes. Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de prei in dunne ringen en spoel ze schoon. Laat uitlekken.
  • Bak de paddenstoelen kort in een koekenpan in een beetje olijfolie. Schep ze uit de pan op een bord. Bak nu de plakjes worst samen met de rode ui in dezelfde pan.
  • Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzing van de verpakking. Giet de rijst af.
  • Voeg de prei toe bij de worst en ui en bak dit 2 minuutjes mee. Doe dan de paddenstoelen erbij en meng alles goed door elkaar.
  • Meng nu de rijst en bevroren doperwten door de rest van de ingrediënten en laat nog 1 minuutje op het vuur staan. Zet de pan dan op tafel.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating