Gefrituurde uiringen

Ik had een blog geschreven over verschillende soorten uien en kwam tot de ontdekking dat ik niet eens een recept voor de gefrituurde uiringen op de site had staan. Hoog tijd om deze te maken en het recept met jullie te delen. Je kunt ze serveren als snack bij de borrel, als voorgerechtje of serveer ze op een lekkere zelfgemaakte hamburger. Lekker!
Het beste kan je grote zoete uien* gebruiken voor dit recept, die hebben namelijk lekkere dikke ringen.

 

Fried onion rings

 

In Amerika staan ze op heel veel menukaarten, de fried onion rings. Vaak worden ze daar als voorgerecht gegeten of als snack bij de borrel. Een krokante snack voor de lekkere trek. En wellicht heb je ze daar wel eens gegeten, maar nu kan je ze lekker zelf thuis maken.
Ik heb ook regelmatig de beroemde blooming onion bij de Outback gegeten in Amerika. Dit is een grote gefrituurde ui die tijdens het frituren als een bloem gaat uitstaan omdat ze deze hebben ingesneden. Die wil ik nog ook nog eens maken, maar daar heb ik grote uien en een grote pan met olie voor nodig. Wordt vervolg!

gefrituurde uiringen

 

Bierbeslag**

 

De meest krokante gefrituurde uiringen krijg je als je een bierbeslag maakt. Het beste kan je het van ijskoud bier maken voor het lekkerste resultaat. Wil je nou per se geen bier gebruiken, neem dan ijskoud bruisend water.

 

Erbij

 

Maak er een lekkere saus bij. Ik heb heel veel sauzen en dips op de site staan waar je uit kunt kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Daslook mayonaise, Romige avocadodip, Aioli, Pesto of een pittige Jalapeño saus?

 

Tips:

 

Het beslag moet zo dik zijn als een dik pannenkoekbeslag. Haal de uiringen erdoor en schud dan het overtollige beslag eraf voordat je ze gaat frituren.
Dit beslag kan je ook gebruiken om lekkere gefrituurde paddenstoelen, groenten of aardappelschijfjes te maken.

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Gefrituurde uiringen:

Gefrituurde uiringen. Ben jij ook zo gek op fried onion rings? Nou die kan je lekker zelf thuis maken en ik heb het recept voor jou!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 grote uien*
  • 250 gr bloem
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl zout
  • 320 ml bier**
  • zonnebloemolie

Instructies
 

  • Schenk ongeveer 5 centimeter zonnebloemolie in een wok en verhit deze tot 180˚C. Of verwarm de frituurpan tot deze temperatuur.
  • Snijd de ui in ringen van ongeveer 1 centimeter.
  • Doe de bloem samen met de paprikapoeder, knoflookpoeder en zout in een kom en meng dit met elkaar. Meng er dan zoveel bier door tot je een dik beslag hebt.
  • Doop de uiringen in het beslag tot ze overal bedekt zijn. Laat iets uitlekken en bak ze dan in de hete olie.
  • Doe dit in porties, bak niet te veel uiringen tegelijk anders plakken ze aan elkaar.
  • Bak de uiringen in ongeveer 2-3 minuten goudbruin, schep ze met een schuimspaan uit de olie en leg ze op keukenpapier om uit te lekken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating