Gebakken zalm met een groene salade

Deze gebakken zalm met een groene salade heeft ook nog een heerlijke groene tahin dressing erbij. De dressing is zowel lekker bij de salade als bij de zalm. Ik heb de tahin dressing heb ik gemaakt met daslook omdat het nu in het seizoen is. Maar je kunt ook allerlei andere verse groene kruiden hiervoor gebruiken zoals dille, peterselie, bieslook, koriander of basilicum. Wat jou maar lekker lijkt. Serveer er dan ook nog wat verse kruiden op de salade. Ik heb ook de bloemetjes van de daslook verwerkt in de salade voor extra smaak en omdat het zo leuk oogt.

 

Ik heb de middelste bladeren van een kropsla gebruikt en deze heel gelaten. Maar je kunt natuurlijk ook andere slasoorten gebruiken.
Deze dressing is ook lekker als dipsausje bij rauwe groenten of een stukje brood.
Voor extra smaak een crunch heb ik nog wat pijnboompitjes en maanzaadjes over de salade gestrooid. Je kunt ook andere noten en/of zaden erover strooien.

 

Tahin

 

Tahin of tahini is een pasta gemaakt van sesamzaadjes. Je kunt het in allerlei soorten gerechten gebruiken. Maak er een dip, saus, dressing, smoothie of zelfs ijs van. Of probeer deze heerlijke Chocolade tahin truffels met kokos eens. Dus koop snel een pot van dit lekkere spul bij de supermarkt of Turkse winkel en ga ermee aan de slag.

Wil je weten wat lekker is bij gebakken zalm?

Gebakken zalm met een groene salade. Lekker makkelijk en snel maaltje met heel veel smaak. Probeer de groene tahindressing van de salade eens, heerlijk!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Vis
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 zalmfilets
  • 1 el olijfolie
  • 1 kropsla
  • 1 bosje verse kruiden
  • 2 el pijnboompitjes
  • 1 tl maanzaadjes
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 3 el tahin
  • 10 daslook blaadjes
  • 1/2 citroen, rasp en sap
  • peper en zout, naar smaak

Instructies
 

  • Maak eerst de dressing door de ingrediënten met elkaar te mengen in een keukenmachine of met een staafmixer. Snijd hiervoor het daslook blad of kruiden grof voordat je het mengt.
  • Haal de bladeren van de kropsla en spoel ze schoon onder de koude kraan. Gebruik een slacentrifuge om het blad te drogen.
  • Bak de zalmfilets in een koekenpan met olijfolie op middelhoog vuur gaar en goudbruin aan beide kanten in ongeveer 6-8 minuten.
  • Leg een zalmfilet op het bord. Leg hiernaast een paar blaadjes sla en lepel er wat dressing op. Garneer het met verse kruiden, pijnboompitjes en maanzaadjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating