Ga terug
+ servings
Gebakken zalm met een groene salade. Lekker makkelijk en snel maaltje met heel veel smaak. Probeer de groene tahindressing van de salade eens, heerlijk!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Vis
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 zalmfilets
  • 1 el olijfolie
  • 1 kropsla
  • 1 bosje verse kruiden
  • 2 el pijnboompitjes
  • 1 tl maanzaadjes

Dressing

  • 4 el Griekse yoghurt
  • 3 el tahin
  • 10 daslook blaadjes
  • 1/2 citroen, rasp en sap
  • peper en zout, naar smaak

Instructies
 

  • Maak eerst de dressing door de ingrediënten met elkaar te mengen in een keukenmachine of met een staafmixer. Snijd hiervoor het daslook blad of kruiden grof voordat je het mengt.
  • Haal de bladeren van de kropsla en spoel ze schoon onder de koude kraan. Gebruik een slacentrifuge om het blad te drogen.
  • Bak de zalmfilets in een koekenpan met olijfolie op middelhoog vuur gaar en goudbruin aan beide kanten in ongeveer 6-8 minuten.
  • Leg een zalmfilet op het bord. Leg hiernaast een paar blaadjes sla en lepel er wat dressing op. Garneer het met verse kruiden, pijnboompitjes en maanzaadjes.