Asperges …. wij zijn er gek op en ik maak in het seizoen altijd zoveel mogelijk recepten met asperges. Je kunt deze frittata met groene asperges, lente-ui en cheddar als lunch voor vier personen maken, of als hoofdmaaltijd voor twee personen. Serveer er eventueel nog wat lekker brood en roomboter bij.
Ik heb mature cheddar kaas gebruikt, maar oude kaas, geitenkaas of feta is er ook lekker bij.
Je kunt een frittata in een pan bakken, maar ik heb voor het gemak het in de oven gedaan.
Een heel ander gerecht met groene asperges is deze Groene voorjaarssalade met asperges
Frittata met groene asperges, lente-ui en cheddar. Deze Frittata met groene asperges, lente-ui en cheddar is een echte lente frittata.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Italiaans
Porties 2 personen
Ingrediënten
- 350 gr groene asperges
- 5 lente-uien
- olijfolie
- 6 eieren
- 150 gr (mature) cheddar kaas
- peperen zout
Instructies
- Breek de harde onderkanten van de asperges, spoel ze schoon en kook ze beetgaar in ongeveer 5-7 minuten (afhankelijk van de dikte) in gezouten water.
- Giet ze dan af en spoel ze af met koud water.
- Snijd de lente-ui in dunne ringen en fruit ze aan in een beetje olijfolie. Laat afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 220 ̊C.
- Snijd de kaas in kleine blokjes.
- Vet een ronde platte ovenschaal in met wat olie.
- Kluts de eieren samen met wat peper en zout. Voeg de blokjes kaas en lente-ui toe aan de eieren en giet dit in de ovenschaal. Verdeel de asperges hierop.
- Zet de schaal in de oven en bak de frittata ongeveer 10-15 minuten tot de eieren gaar zijn.
- Haal de schaal uit de oven en serveer direct.
- Lekker met vers stokbrood en/of een frisse salade.