Ga terug
+ servings
Frittata met groene asperges, lente-ui en cheddar. Deze Frittata met groene asperges, lente-ui en cheddar is een echte lente frittata.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 350 gr groene asperges
  • 5 lente-uien
  • olijfolie
  • 6 eieren
  • 150 gr (mature) cheddar kaas
  • peperen zout

Instructies
 

  • Breek de harde onderkanten van de asperges, spoel ze schoon en kook ze beetgaar in ongeveer 5-7 minuten (afhankelijk van de dikte) in gezouten water.
  • Giet ze dan af en spoel ze af met koud water.
  • Snijd de lente-ui in dunne ringen en fruit ze aan in een beetje olijfolie. Laat afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 220 ̊C.
  • Snijd de kaas in kleine blokjes.
  • Vet een ronde platte ovenschaal in met wat olie.
  • Kluts de eieren samen met wat peper en zout. Voeg de blokjes kaas en lente-ui toe aan de eieren en giet dit in de ovenschaal. Verdeel de asperges hierop.
  • Zet de schaal in de oven en bak de frittata ongeveer 10-15 minuten tot de eieren gaar zijn.
  • Haal de schaal uit de oven en serveer direct.
  • Lekker met vers stokbrood en/of een frisse salade.