Frambozen Kombucha Mocktail

Deze frambozen kombucha mocktail is simpel te maken, lekker fris en oh zo goed voor je. Met fruitige frambozen en citroensap voor vitamine C, kombucha voor de probiotica en daarop de butterfly pea tea voor antioxidanten. Door de butterfly pea thee op het laatst erbij te gieten, krijg je een mooi kleurverloop in de mocktail.
Staat je kruidentuin overvol? Voeg die toe aan je favoriete zomermocktail voor een verfrissende twist!

Mocktails

Je hebt de term ‘mocktail’ misschien wel eens voorbij zien komen toen je de drankkaart van een bar of restaurant doornam. Deze term kan verwarrend zijn als je hem nog nooit eerder bent tegengekomen, maar het is een samenvoeging van de woorden ‘mock’ en ‘cocktail’, wat staat voor een ‘nep’-cocktail oftewel een cocktail zonder alcohol.

Mocktails zijn mixdrankjes die je in een bar vindt en die veel van dezelfde ingrediënten bevatten als hun alcoholische tegenhangers, maar dan zonder alcohol erin.
Het zijn speciaal gemaakte mixdrankjes, meestal in restaurants of bars, die lijken op cocktails, maar dan zonder drank en andere alcoholische dranken erin.
Een virgin drankje lijkt op een mocktail, maar is vaker de manier waarop je een cocktail bestelt zonder alcohol.

De meeste bars en restaurants die mocktails aanbieden, hebben waarschijnlijk hun eigen speciaal gemaakte drankjes die passen bij de keuken of sfeer van het restaurant en die meestal behoorlijk lijken op de cocktails die ze aanbieden. Als je weet dat je meer van klassieke drankjes houdt, kun je virgin versies van klassieke cocktails bestellen, zoals een Mojito, Piña Colada of Bloody Mary.
En als je een fan bent van alcoholvrije dranken en je weet dat de bar ze verkoopt, probeer dan een klassieke cocktail te bestellen, zoals een Gin-Tonic met alcoholvrije ging als de bar deze verkoopt. Als een bar een mocktail-kaart heeft, probeer dan de speciale mocktails die je het beste lijken.

Kombucha*

Kombucha is een bruisende, gefermenteerde drank die meestal wordt gemaakt met groene of zwarte thee. De ‘starter’ is een symbiotische kolonie van bacteriën en gist en wordt SCOBY genoemd. Wanneer het wordt toegevoegd aan zoete thee en gefermenteerd, creëert het gezonde bacteriën en B-vitamines.
Hoewel kombucha relatief nieuw is, bestaat het al meer dan 2000 jaar. Het werd voor het eerst gebrouwen in China en verspreidde zich vervolgens naar Japan en Rusland.

In zijn basisvorm wordt kombucha beschreven als een licht zoete en azijnachtige smaak of pittigheid. Het wordt vaak op smaak gebracht met fruit, honing of suiker. Fermentatie geeft kombucha zijn bruis, wat je verfrissend kunt vinden.
Ik heb in deze mocktail de smaak ginger lemon gebruikt, maar je kunt ook een ander fruitig smaakje nemen.

Tips:

  • Een dikke houten lepel is een een prima alternatief voor de muddler.
  • Butterfly pea theepoeder kan je online bestellen.
  • Of maak er een lekkere cocktail van door er gin, rum of wodka door te mengen.
  • Als je dit mocktail-recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling ⭐⭐⭐⭐⭐ achterlaten.

 

Recept Frambozen kombucha mocktail:

Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Porties 1

Equipment

  • muddler

Ingrediënten
  

  • 8 frambozen
  • 3 el citroensap
  • 2 el honing
  • 330 ml kombucha*
  • 2 el butterfly pea thee
  • 4 ijsblokjes

Instructies
 

  • Stamp frambozen, citroensap en honing fijn op de bodem van een glas.
  • Stamp met een muddler tot het fruit puree is.
  • Vul het glas met ijsblokjes en schenk de kombucha hierop.
  • Lepel dan voorzichtig de butterfly pea thee erop.
  • Garneer met een citroenschijfje en takje munt en serveer!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating