Flatbread met omelet

Een flatbread met omelet is een heerlijk gelaagd plat brood met omeletvulling. Het is een makkelijk en heerlijk ontbijt of lunch dat gemaakt wordt met een flatbread en hoogwaardige eiwitten en goede vezels bevat. Ik heb het zelfs als avondmaaltijd gegeten, toen ik niet zoveel zin had om te koken, maar toch iets vullends wilde eten.
Het brood is lekker knapperig met een zachte vulling van de omelet en gesmolten kaas.

 

Flatbread

 

Ik heb voor dit recept een Libanees platbrood oftewel flatbread gebruikt. Je vindt dit brood in de grotere supermarkten en sowieso in Turkse winkels. Dit ronde platte brood wordt veel gegeten in Midden-Oosterse landen. Daar gebruiken ze het als een soort lepel om het eten mee op te scheppen. Flatbread kan je ook bij mezze serveren.
Platbroden worden eigenlijk wel over de hele wereld gegeten. Zo heb je roti, tortilla, naan, pita, paratha, etc.
In plaats van een flatbread, kan je ook een tortilla wrap of paratha gebruiken.

Flatbread met omelet

 

Omelet

 

Eieren zijn veruit mijn favoriete dingen om te koken en te eten. Niet alleen vanwege hun veelzijdigheid, maar ook vanwege hun vermogen om elke smaak aan te nemen. Gekookt, gebakken, scrambled eggs, omelet, maar ook gebak en nog heel veel andere gerechten kan je ermee maken.

Dit gerecht is heerlijk, de omelet plakt aan de flatbread, zodat het makkelijk te vouwen of op te rollen is.
De hoogwaardige eiwitten in dit gerecht, maken het een gezonde ontbijt- of lunchkeuze.
De hoeveelheid koolhydraten is ook veel lager dan wat een typische portie ontbijtgranen zou bieden bij dezelfde calorie-inname. Dus voor degenen die op hun koolhydraatinname letten, past dit misschien beter dan veel bewerkte ontbijtgranen.

 

Omeletvulling

 

Ik heb nu paddenstoelen gebruikt, maar je kunt de omelet vullen met wat jij maar lekker vindt. Dit kan ham, tomaat, lente-ui, groenten, vlees, tofu, verse kruiden, etc. zijn.

 

Tips:

 

Het optimaal verwarmen van de koekenpan is erg belangrijk.

Nodig: een koekenpan met antiaanbaklaag (22 cm of 24 cm).

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Flatbread met omelet:

Flatbread met omelet. Het brood is lekker knapperig met een zachte vulling van de omelet en gesmolten kaas. Dit wil je proeven!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd, Ontbijt
Keuken Midden Oosten, Nederlands
Porties 1 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gr oesterzwammen
  • olijfolie
  • 3 eieren
  • 1 tl tijmblaadjes
  • peper en zout
  • 60 gr geraspte kaas
  • 1 flatbread

Instructies
 

  • Borstel de oesterzwammen schoon en breek de grote exemplaren in stukken.
  • Bak ze goudbruin in een antiaanbakpan met een scheutje olijfolie.
  • Breek ondertussen de eieren in een kom, voeg de tijmblaadjes, peper en zout toe en meng alles goed. Giet dit op de gebakken oesterzwammen in de pan en bak dit een minuutje.
  • Verdeel de geraspte kaas over het eimengsel en leg de flatbread hierop. Druk met een spatel op de bovenkant van de flatbread om het ei eronder te verdelen.
  • Bak dit zo niet langer dan 30 seconden, en zodra het ei aan de flatbread is vastgeplakt, draai je hem om en bak je hem aan de andere kant om hem nog eens 30 seconden op te warmen.
  • Haal de pan van het vuur en leg de flatbread met ei op een bord. Vouw het geheel dubbel en snijd het in vier punten zodat je het uit het vuistje kunt eten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating