Enchilada’s met pulled pork

Ik had eens kant-en-klare pulled pork gekocht bij mijn online slager. Dit omdat ik wel benieuwd was hiernaar. Natuurlijk is zelfgemaakte pulled pork het lekkerst, maar af en toe dient gemak de mens. Nou ik moet zeggen, dat deze smoked pulled pork erg lekker was. Je kunt er een broodje pulled porkvan maken, maar ik heb er deze lekkere Enchilada’s met pulled pork van gemaakt.

 

Pulled pork

 

Ik heb al een heerlijke vegetarische Enchilada met vegetarische kip en groente op de site staan. Hoog tijd voor een nieuw recept. En wat voor een! Deze enchilada’s met pulled pork moet je proberen! Maak het van overgebleven pulled pork, of koop het bij de slager zoals ik gedaan hebt. Dit is heerlijke kant-en-klare smoked pulled pork. Bereid van een geweldige stuk varkensvlees door onze eigen pitmaster. De bereiding is door middel van de smoker tot stand gebracht. Ideaal voor dit gerecht of deze Mini taco tubs met pulled pork, Pizza met lekker veel pulled pork, Pittige pulled pork met tortillachips, Pulled pork lasagne of Cordita’s met pulled pork.

Enchilada’s met pulled pork

 

Enchilada’s

 

Een enchilada is een goed gevulde (maïs)tortilla die opgerold wordt. Deze gevulde en opgerolde tortilla’s doe je in een ovenschaal en bedek je met een tomatensaus en met geraspte cheddar kaas om vervolgens te laten gratineren in de oven. Enchilada komt van het Spaanse woord enchilar, wat decoreren (met chili) betekent.

 

Meestal worden enchilada’s gevuld met kippenvlees, maar je kunt ook kalkoen hiervoor gebruiken. Ik heb dus nu de pulled pork gebruikt. Er zijn zoveel manier om enchilada’s te maken, maar dit is toch wel een hele lekkere. En helemaal niet moeilijk te maken.
Je mengt de vullen met elkaar, rolt de tortilla’s op, doet er saus en kaas over en de oven doet het werk.

 

Enchilada saus*

 

Je kunt 2 potten kant-en-klare enchilada saus kopen, maar ik heb twee blikjes tomatenblokjes gemengd met 1 el uien-, knoflook-, koriander-, komijn- en gerookte paprikapoeder. Dit kan je eventueel nog fijner pureren met een staafmixer als je dat wilt. Breng verder nog op smaak met peper, zout – en eventueel nog chilivlokken als je van spicy houdt – en je hebt je eigen enchilada saus gemaakt.

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Enchilada’s met pulled pork:

Enchilada’s met pulled pork. Heerlijke enchilada's met smoked pulled pork, een pittige tomatensaus en lekker veel cheddar. Dit wil je proeven!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr pulled pork
  • 1 el olijfolie
  • 1 blik (300 gr) kidneybonen
  • 1 blik (300 gr) maïskorrels
  • 200 gr cheddar kaas
  • 8 flour tortilla’s
  • 800 ml enchilada saus*

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190˚C en vet een ovenschaal in met olie.
  • Giet de kidneybonen en maïskorrels in een vergiet. Rasp de cheddar kaas.
  • Doe de pulled pork in een grote kom en meng dit met de uitgelekte kidneybonen, maïskorrels, de helft van de enchilada saus en de helft van de geraspte kaas.
  • Lepel de helft van de overgebleven saus op de bodem van de ovenschaal.
  • Leg alle tortilla’s op het aanrechtblad en vul met het pulled pork mengsel. Rol ze op en leg ze op de enchilada saus in de ovenschaal.
  • Lepel de rest van de saus over de enchilada’s en zet de schaal in de hete oven. Bak ze in 10 minuten en haal dan de schaal uit de oven.
  • Bestrooi ze met de overgebleven kaas en bak de enchilada’s nog zo’n 10-15 minuten tot de kaas goudbruin gesmolten is.
  • Haal de schaal uit de oven en zet deze op tafel. Pas op hè, de schaal is heet!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating