Eénpans pastagerecht met worstjes

Wie wil dat nou niet…..een makkelijk gerecht wat maar in één pan bereid wordt. Ideaal voor een doordeweekse dag, maar natuurlijk ook heerlijk in het weekend. Het is een lekkere pasta met een romige saus. Probeer dit Eénpans pastagerecht met worstjes dus een keertje.

 

In plaats van salie kan je ook verse of gedroogde Italiaanse kruiden gebruiken, gebruik wat je in huis hebt of welke kruiden jij lekker vindt.
Het is lekker als je gekruide verse worst (sausijsjes of chipolataworstjes) gebruikt. Deze smaak trekt namelijk door het hele gerecht. Kijk bij jouw slager of supermarkt welke gekruide worstjes er liggen. Er zijn Italiaans gekruide worstjes, of Catalaanse worstjes of chipolate worstjes met chorizo erin.

 

Eenpansgerechten

 

En nog zo’n heerlijke en makkelijk te maken gerecht is dit Eenpansgerecht met zilvervliesrijst, salami, cavelo nero en prei

Eenpans pastagerecht met worstjes. Lekker makkelijk te maken, je gooit alles in een pan en klaar is jouw heerlijke pastagerecht.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Pasta's
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 300 gr (Italiaanse) worstjes
  • olijfolie
  • 500 ml kippenbouillon
  • 250 ml slagroom
  • 400 gr wokgroente
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tak salie
  • 250 gr pasta (fusilli)
  • 75 gr geraspte oude kaas
  • peper en zout
  • peterselie

Instructions
 

  • Verwijder de velletjes van de worstjes en snijd ze in stukken van ongeveer 2 centimeter. Verwarm een scheutje olijfolie in een stoofpan en bak hierin de stukjes worst goudbruin.
  • Voeg de groente, knoflook en salie erbij en bak dit even mee.
  • Giet nu de bouillon en room in de pan, meng dit goed en breng aan de kook.
  • Doe de pasta erbij, roer nog een keer en laat dan ongeveer 15 minuten zachtjes koken - zonder deksel op de pan - tot de pasta gaar is en het vocht bijna ingekookt is.
  • Haal de salie uit de pan en meng als laatste de geraspte kaas erdoor en proef of er nog wat peper en zout bij moet.
  • Serveer de pan op tafel en bestrooi eventueel met nog wat gehakte peterselie.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating