Dragonboter met mosterd

Dragon en biefstuk zijn een match in heaven. Denk aan de beroemde Bearnaise saus bij ossenhaas. Daarom heb ik deze heerlijke dragonboter met mosterd gemaakt om bij een biefstukje te eten.

 

Dragon heeft een speciale smaak, heel anijsachtig en je moet er echt wel van houden om het te gebruiken. Gebruik ook niet teveel, het kan snel overheersen. Maar als je gek ben op dragon, dan moet je deze boter echt snel maken.
Natuurlijk is deze boter ook lekker bij varkensvlees, kip of vis.

 

Kruidenboters

 

Wij zijn gek op kruidenboter en je kunt er ook diverse vinden op de site. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Dilleboter met knoflook, citroen en mierikswortel?

Dragonboter met mosterd. Ik had nog wat verse dragon over en heb daar deze heerlijke kruidenboter van gemaakt. Lekker op een biefstukje.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Sauzen/Dips
Keuken Frans
Porties 6 personen

Ingredients
  

  • 125 gr zachte boter
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 2 knoflookteentjes, geraspt
  • 1 el vers gehakte dragon
  • peper en zout

Instructions
 

  • Doe de zachte boter in een kom en meng de mosterd, knoflook en dragon. Je kunt hiervoor eventueel een handmixer gebruiken dan wordt de boter lekker luchtig.
  • Breng de dragonboter op smaak met peper en zout.
  • Zet de kom even in de koelkast zodat de boter wat steviger wordt (dit rolt makkelijker op).
  • Leg de stevige boter nu op een groot vel huishoudfolie en draai er een mooie strakke rol van. Knoop de uiteinden dicht en laat in de koelkast uitharden.
  • Snijd voor gebruik plakken uit de rol en leg een plak op een gegrilde steak.
  • Je kunt de overgebleven kruidenboter eventueel invriezen voor later gebruik.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating