Ga terug
–+ servings
Dragonboter met mosterd. Ik had nog wat verse dragon over en heb daar deze heerlijke kruidenboter van gemaakt. Lekker op een biefstukje.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Sauzen/Dips
Keuken Frans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 125 gr zachte boter
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 2 knoflookteentjes, geraspt
  • 1 el vers gehakte dragon
  • peper en zout

Instructies
 

  • Doe de zachte boter in een kom en meng de mosterd, knoflook en dragon. Je kunt hiervoor eventueel een handmixer gebruiken dan wordt de boter lekker luchtig.
  • Breng de dragonboter op smaak met peper en zout.
  • Zet de kom even in de koelkast zodat de boter wat steviger wordt (dit rolt makkelijker op).
  • Leg de stevige boter nu op een groot vel huishoudfolie en draai er een mooie strakke rol van. Knoop de uiteinden dicht en laat in de koelkast uitharden.
  • Snijd voor gebruik plakken uit de rol en leg een plak op een gegrilde steak.
  • Je kunt de overgebleven kruidenboter eventueel invriezen voor later gebruik.