Dorade met courgetti en Romesco saus

Ben je gek op vis, dan moet je dit recept beslist eens proberen. Lekkere zeebrasem gebakken in de pan met een krokant velletje en met een heerlijke pittige saus gemaakt van geroosterde paprika’s. Dus wil jij jezelf of je familie verwennen, maak dan snel deze dorade met courgetti en Romesco saus.

 

Dorade

 

De dorade is familie van de zeebrasems. Deze vis is te herkennen aan zijn ronde vorm. Het is een roofvis die vooral schaaldieren eet, daarom heeft de vis een verfijnde smaak.
De dorades die in Nederland te koop zijn, zijn meestal gekweekte vissen. En daar is niets mis mee, zolang het maar een ASC-keurmerk heeft. Dit keurmerk staat voor verantwoord gekweekte vis. Ik heb deze dorade bij Fish Tales besteld, die leveren de vis spartelvers aan huis.
Omdat deze vis gekweekt wordt, is deze het hele jaar goed verkrijgbaar.

 

De dorade heeft een stevige, volle iets vettige smaak. Je kunt de vis bakken, grillen, bereiden op de barbecue of in de oven, stoven of frituren.
Een populair gerecht in de Middellandse Zee landen is een hele dorade in zoutkorst.
De dorade filets bak je heel snel in de pan. Bak ze op de velkant tot de bovenkant glazig wit wordt (zie foto), dit duurt ongeveer 4 minuten. Zet het vuur dan uit en draai ze voorzichtig om. Na 30 seconden kan je ze dan uit de pan halen en zijn ze perfect gebakken.

 

Courgetti

 

Courgetti is een courgette in dunne slierten gesneden. Hiervoor zijn hele handige keukentools voor, de zogenaamd spiralizers. Je kunt courgetti rauw eten, maar in een warm gerecht roerbak ik de courgette even snel in een wok met een beetje olijfolie. Voeg wat peper en zout toe tijdens het bakken.
Het is een mooie vervanger van spaghetti, dus schaf zo’n spiralizer aan en draaien maar.

 

Romesco saus*

 

Romesco saus is een Spaanse pittige saus gemaakt van gegrilde paprika’s en amandelen.
De saus is lekker bij gegrild vlees, kip, vis, gegrilde groenten, door de pasta of als dip.
Je roostert hiervoor de rode paprika’s in de oven of op de barbecue. En koop alsjeblieft niet de geroosterde paprika’s uit een pot, zelf maken is zoveel lekkerder.
Je kunt de saus ruim van tevoren maken. Het recept van deze heerlijke saus vind je hier.

 

Tip:

 

Ik heb nog veel meer heerlijke recepten voor dorade en voor courgetti. Zoek ze maar eens op!

 

 

Recept Dorade met courgetti en Romesco saus:

Dorade met courgetti en Romesco saus. Ben je gek op vis en vooral op dorade, dan is dit een heerlijk recept voor jou. Vooral met die lekkere romesco saus!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Vis
Keuken Spaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 dorade filets
  • 1 grote courgette
  • olijfolie
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • peper en zout
  • Romesco saus*

Instructies
 

  • Maak allereerst de Romesco saus volgens het recept hierboven. Dit kan je ruim van tevoren doen.
  • Spoel de courgette schoon en snijd ze in dunne slierten.
  • Leg de visfilets met de velkant in de warme pan met olijfolie en bak ongeveer 4 minuten knapperig bruin op middelhoog vuur.
  • Zet het vuur uit en draai de filets voorzichtig om. Na 30 seconden zijn ze dan gaar.
  • Roerbak ondertussen de courgetti in een hete wok met een beetje olijfolie. Voeg wat peper en zout toe tijdens het bakken.
  • Verdeel de courgetti over de twee borden en leg er een visfilet op. Lepel de saus eromheen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating