Dorade met courgetti en Romesco saus. Ben je gek op vis en vooral op dorade, dan is dit een heerlijk recept voor jou. Vooral met die lekkere romesco saus!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Vis
Keuken Spaans
- 2 dorade filets
- 1 grote courgette
- olijfolie
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- peper en zout
- Romesco saus*
Maak allereerst de Romesco saus volgens het recept hierboven. Dit kan je ruim van tevoren doen.
Spoel de courgette schoon en snijd ze in dunne slierten.
Leg de visfilets met de velkant in de warme pan met olijfolie en bak ongeveer 4 minuten knapperig bruin op middelhoog vuur.
Zet het vuur uit en draai de filets voorzichtig om. Na 30 seconden zijn ze dan gaar.
Roerbak ondertussen de courgetti in een hete wok met een beetje olijfolie. Voeg wat peper en zout toe tijdens het bakken.
Verdeel de courgetti over de twee borden en leg er een visfilet op. Lepel de saus eromheen.