Daslook Cottage Cheese Dressing

Deze daslook cottage cheese dressing dient als basis voor een makkelijke dressing, dip of saus en voegt proteïne toe. Ik vind het lekker als de dressing aan de dikke, romige kant, maar je kunt er meer water aan toevoegen om het dunner te maken, als je dat wilt.
Besprenkel deze dressing over je salade of gebruik het als dip voor rauwe groenten. Het is heerlijk en klaar in een paar minuten.

Daslook Cottage Cheese Dressing

Cottage cheese

Als je op TikTok zit, heb je misschien een cottage cheese-trend opgemerkt. Ik gebruik cottage cheese graag als basis voor zowel zoete als hartige recepten omdat het neutraal van smaak is, wat het super veelzijdig maakt. Bovendien is het superrijk aan proteïne. Het geheim van deze ongelofelijke dip? Heerlijke cottage cheese oftewel Hüttenkäse natuurlijk!

Cottage cheese is de basis van deze dip. Zelfs als je geen fan bent van cottage cheese, geloof me als ik zeg dat je er verliefd op zult zijn als je het in deze dip opklopt. Cottage cheese is een vorm van verse kaas, het is een jonge, ongerijpte kaas en heeft een lekker frisse smaak en een kenmerkende korrelige structuur. Het is rijk aan eiwitten en bevat slechts 3,9% vet.

Deze heerlijke knoflook- en kruidendip gemaakt met vijf simpele ingrediënten voor een makkelijke snack of gezond voorgerecht! Deze eiwitrijke dip is smaakvol, romig en perfect om rauwe groenten of chips in te dippen, toe te voegen aan sandwiches of toast.
Het is echt de perfecte manier om daslook of al die zomerkruiden in je tuin op te maken.

Probeer ook eens deze:

Daslook

Ik heb daslook in mijn tuin staan en daar ben ik erg blij mee. Je vindt daslook aan het eind van de winter, vroege voorjaar op schaduwrijke plaatsen zoals bosranden of oude parken.
Je herkent het gelijk aan de uien/knoflooklucht. De smaak is verfijnder en milder dan van knoflook en het is iets sterker dan bieslook. Het kruid is niet alleen heerlijk maar ook nog eens gezond.
De groene bladeren zijn lang en puntig met een gladde rand en kunnen het beste geplukt worden als ze jong zijn. De bloemen zijn ook eetbaar en kunnen mooi worden toegevoegd aan salades of andere gerechten.
Voor meer daslook recepten typ je daslook in op de zoekbalk boven.

Daslook Cottage Cheese Dressing

Tips:

  • Als de daslook niet in het seizoen is kan je dit vervangen door gehakte verse kruiden, zoals basilicum, bieslook, bladpeterselie, dille, dragon, koriander, rucola en waterkers of een combinatie hiervan. Voeg dan wel een teentje knoflook toe.
  • Bewaar het in een luchtdichte verpakking in de koelkast, maximaal drie dagen.
  • Gebruik overgebleven dressing als dip bij rauwe groenten, als spread op sandwiches of wraps. Ook lekker bij gebakken aardappeltjes, lekker bij vlees of vis of op een salade.
  • Hier vind je nog veel meer lekkere dressingrecepten.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Daslook Cottage Cheese Dressing:

Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Sauzen/Dips
Keuken Nederlands
Porties 8

Equipment

  • blender of staafmixer

Ingrediënten
  

  • 75 gr daslook
  • 250 gr cottage cheese
  • 40 ml olijfolie
  • 1 tl citroenrasp
  • 1 tl Dijonmosterd
  • peper en zout

Instructies
 

  • Spoel de daslook (of kruiden) schoon in een bak met koud water. Haal ze uit het water en snijd het fijn.
  • Doe de daslook met aanhangend water in een keukenmachine en hak dit fijn.
  • Voeg de cottage cheese, olie, citroenrasp, mosterd, peper en zout erbij in een blender en mix tot een saus in ongeveer 30 seconden.
  • Voeg indien nodig water toe om de gewenste dikte te bereiken.
  • Doe de dressing in een middelgrote kom en roer de kruiden erdoor.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating