Deze broodjes gemaakt van cottage cheese worden jouw nieuwe obsessie. Maak ze in de oven of de airfryer en geniet ervan als een gezonde, hartige snack (of als onderdeel van een sandwich) op elk moment van de dag! Het lijkt erop dat cottage cheese al een tijdje erg populair is. En ik ben helemaal weg van de cottage cheese trend! Cottage cheese flatbread, Cottage Cheese Smoothie met veel eiwitten, Beefburger met cottage cheese, noem het maar op.
Dus toen ik ontdekte dat ik broodjes met veel eiwitten kon maken van slechts drie simpele ingrediënten, waaronder cottage cheese, was ik helemaal om. Ik ben altijd op zoek naar een gezond ontbijtrecept om mijn dag te beginnen met extra eiwitten. Nu kan ik niet stoppen met denken aan alle sandwich- en topping combinaties die ik ermee wil proberen!

Ik heb veel variaties van eiwitrijke broodjes gezien met Griekse yoghurt, maar heel weinig met cottage cheese. Ik heb ze allebei getest en het verschil in smaak en textuur was minimaal. Maar het voordeel van cottage cheese is dat het meer eiwitten bevat dan Griekse yoghurt.
Ten slotte heb ik een partij van deze in de airfryer getest om er zeker van te zijn dat ze werkten. Ik raad je wel aan om je airfryer voor te verwarmen als een oven voor gelijkmatig bakken! Ze waren net zo lekker en duurden eigenlijk bijna de helft van de tijd als de oven!

Deze broodjes zijn snel te maken. Gewoon mengen, kneden, rollen en vormen voor het bakken. Geen rijzen nodig!
Dit recept heeft drie eenvoudige ingrediënten en kost niet veel rommel of moeite.
Cottage cheese als eerste eten in de morgen is een geweldige manier om eiwitten aan de dag toe te voegen. Ze bevatten (11 gram eiwitten per portie).
Geniet ervan als ontbijt, middagsnack of als onderdeel van een sandwich. Beleg ze zoals je wilt!

Broodjes gemaakt van cottage cheese

Tips:

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Broodjes gemaakt van cottage cheese:

Deze broodjes gemaakt van cottage cheese worden jouw nieuwe obsessie. Maak ze in de oven of de airfryer en geniet ervan als een gezonde, hartige snack (of als onderdeel van een sandwich) op elk moment van de dag! Het lijkt erop dat cottage cheese al een tijdje erg populair is. En ik ben helemaal weg van de cottage cheese trend!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Lunch, Ontbijt
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 120 gr zelfrijzend bakmeel
  • 200 gr cottage cheese
  • 1 ei, geklutst

Toppings

  • bagelkruiden

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier.
  • Doe de cottage cheese in de keukenmachine of blender en mix of pulseer op hoge snelheid tot het helemaal glad is. Schraap tussendoor de zijkanten schoon.
  • Doe het in een middelgrote kom en voeg de bloem toe. Meng tot het volledig gemengd is en het deeg los begint te komen van de zijkanten van de kom.
  • Doe het deeg op een met bloem bestoven werkoppervlak en kneed het deeg 8-10 keer, tot het glad is. Voeg indien nodig meer bloem toe totdat het deeg niet meer te plakkerig is.
  • Rol het deeg tot een bal en verdeel het in 4 gelijke ballen. Als je wilt dat ze precies even groot zijn, kun je elk stuk deeg afwegen tot ongeveer 80 gram.
  • Leg ze op de bakplaat en bestrijk de bovenkanten met losgeklopt ei en bestrooi met de kruiden van je keuze.
  • Bak ze in de voorverwarmde oven tot ze gaar en goudbruin zijn, 25-30 minuten. Laat 15 minuten afkoelen voordat je ze aansnijdt en serveert.
  • Of bak ze in een airfryer op 175°C gedurende 13-15 minuten tot goudbruin en gaar.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating