Croissant wentelteefjes worden jouw nieuwe favoriete ontbijt. Ik ben er dol op, het is een echte traktatie in het weekend.
Doordeweeks rennen we ’s ochtends de deur uit. Vaak denk je dat je geen tijd hebt om te ontbijten. Maar in het weekend neem ik graag de tijd om een lekker ontbijtje te maken voor mezelf. Dit kunnen pannenkoekjes, wentelteefjes of wafels zijn. Maar nu heb ik wentelteefjes van croissants ontdekt en dit is het ultieme ontbijt. Lepel er een heerlijke pistachepasta over en top het af met vers fruit.
Croissants*
Gebruik voor dit recept croissants van een of twee dagen oud. Ze moeten dus niet supervers zijn. Een van de dingen die wentelteefjes perfect maakt, is dat het brood een beetje oudbakken is. Sterker nog, dit de oorsprong van wentelteefjes. Het was oorspronkelijk een manier om restjes oud brood te gebruiken.
Het basisidee is dat droog oud brood eieren beter opneemt dan vochtig vers brood.
Logisch toch? Hoe droger het brood, hoe meer vocht het kan opnemen. Dus in plaats van een eierlaagje aan de buitenkant, krijg je wentelteefjes die helemaal door en door gevuld zijn met beslag. Het resultaat is een croissant wentelteefje dat knapperig van buiten is en lekker romig vanbinnen.
Hoewel de methode die ik hier heb beschreven perfect werkt met elk soort brood, is het extra speciaal met croissants. Met boterachtige, heerlijke croissants wentelteefjes maak je gegarandeerd een superheld in je ontbijt.
Toppings
- Om mee te doen met de pistache gekte heb ik ze geserveerd met een warme pistache ‘saus’. Je kunt de wentelteefjes ook serveren met een warme Nutella- of Speculoospasta-saus.
- Ook lekker is het met een toef slagroom en wat honing erop.
- Vers fruit erbij is altijd een goed idee.

Tips:
- Als je meer wilt maken, bak ze dan in porties. Leg ze in een ovenschaal en houdt ze warm in een warme oven. Zodra je alle croissants hebt gemaakt, kun je ze in één keer serveren.
- Wist je dat je van ‘oude‘ croissants ook een heerlijke broodpudding kunt maken?
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling ⭐⭐⭐⭐⭐ achterlaten.
Recept Croissant wentelteefjes maken:
Ingrediënten
- 2 eieren
- 100 ml melk
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 grote croissants*
- 2 el olie of boter
- 2 el pistachepasta
- 10 frambozen
Instructies
- Klop de eieren, melk en vanillesuiker door elkaar.
- Dompel de croissants in het beslag en draai ze een paar keer om zodat ze goed onder het beslag komen.
- Ik druk ze graag aan elke kant een keer in het beslag, zodat ze helemaal ondergedompeld zijn.
- Verhit een antiaanbakpan met olie op middelhoog vuur.
- Bak de croissants 2 tot 3 minuten per kant.
- Verwarm ondertussen de pistachepasta. Als het te dik wordt, kan je het dunner maken met een beetje water.
- Leg een croissant op een bord en lepel de vloeibare pistachepasta erover.
- Top het af met vers fruit.


