Bananenbrood wafels met kaneel

Ik had twee overrijpe bananen in de fruitschaal liggen. Te weinig om er een bananenbrood van te bakken. Het was zondagmorgen en ik had al een hele tijd geen wafels gebakken, tijd om het apparaat weer tevoorschijn te halen om deze heerlijke bananenbrood wafels met kaneel te gaan maken.

 

Wafels

 

Ik heb een prachtig wafelijzer, maar die staat in de garage omdat hij niet meer in mijn overvolle keukenkastjes past. En daarom gebruik ik hem te weinig, want ja dan moet ik helemaal naar de garage lopen. Dat is jammer, want een goede wafel op zijn tijd is hartstikke lekker. En het is eigenlijk ook supermakkelijk om te maken, eigenlijk sneller dan het maken van pannenkoeken. Je giet het beslag in je wafelijzer en die doet het werk voor je. Kan bijna niet mislukken, nou ja tenzij je beslag veel te dun of te dik is.

 

Bananenbrood

 

Ik heb al een paar bananenbrood recepten op de site staan, zoals deze lekkere Koffie bananenbrood, Eiwitrijk bananenbrood en Kruidig bananenbrood met pompoen. Maar deze wafels zijn een mooi en snel alternatief voor een bananenbrood.
De wafels hebben een goede banaansmaak door de overrijpe bananen, ze zijn luchtig en zijn lekker gekruid met kaneelpoeder. Maak ze voor ontbijt, brunch of lunch en zelfs als tussendoortje zijn ze lekker.

 

Ik heb het beslag in een hoge beker gemixt en toen op het wafelijzer gegoten. Binnen een paar minuten kan je dan smullen van deze heerlijkheid.
Voor extra crunch kan je nog wat gehakte nootjes door het beslag doen, of als je gek bent op chocolade meng je er nog gehakte chocolade erdoor.
Ik heb met dit beslag 8 wafels gemaakt, je kunt ze eventueel warm houden in een hete oven als je de rest bakt.
Ze waren zo lekker, ik ga ze zeker nog een keertje maken.
Serveer ze met een dot kwark, Griekse yoghurt, Skyr of als je zondigen wilt met slagroom en/of een bol ijs. Daarnaast kan je nog maple syrup, honing, agavesiroop of zelfs karamelsaus erover gieten. Met die saus maak je er bijna een gebakje of toetje van.

 

Tips:

 

De wafels zijn het lekkerst als je ze gelijk warm eet. Als ze afgekoeld zijn, kan je ze eventueel invriezen. Verwarm ze dan in de oven.

Op deze foto zie je hoe ik de wafels in hartjes gesneden heb en geserveerd heb met Griekse yoghurt en Amarena kersen. Wat een verwennerij was dat. Leuk om te maken voor Valentijnsdag of Moederdag.

bananenbrood wafels met kaneel

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

Recept Bananenbrood wafels met kaneel:

Bananenbrood wafels met kaneel. Dit is een heerlijk verwenontbijt voor in het weekend. De smaken van bananenbrood in een wafel, wie wil dat nou niet!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Nagerechten, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 rijpe bananen
  • 150 ml (karne)melk
  • 1 el olie
  • 100 gr zelfrijzend bakmeel
  • ½ tl kaneelpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snufje zout

Instructies
 

  • Verwarm je wafelijzer voor.
  • Snijd de bananen in stukjes en doe ze in een hoge beker. Prak ze fijn met een staafmixer samen met de melk en olie.
  • Doe dan het bakmeel, kaneelpoeder, vanillesuiker en zout en meng dit erdoor.
  • Giet het mengsel in de wafelijzer en bak ze goudbruin volgens de instructies van het apparaat.
  • Haal ze eruit met een spatel en bak nu de volgende wafels, tot het beslag op is.
  • Serveer de wafels met een dot vanillekwark, plakjes banaan en strooi er nog wat kaneelpoeder over.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating