We werden als bloginsider van fansquare.nl uitgenodigd om een mocktail te maken met de heerlijke drankjes van Royal Club. Omdat het december is heb ik daar een kerstige mocktail van gemaakt, het is een heerlijke Cranberry ginger ale mocktail geworden.
De smaken van Kerst zitten in deze mocktail, doordat je de cranberrysap inkookt met kaneel en steranijs, wat voor mij toch echt de december smaakmakers zijn.
Bedenk daarom wel van te voren dat je deze mocktail wilt serveren, want de cranberrysiroop moet eerst even gemaakt worden. Deze siroop kan je overigens wel een week van te voren maken en in een afgesloten flesje bewaren in de koelkast.
Als je voor meerdere (vier) personen deze lekkere mocktail wilt maken, verdubbel dan de ingrediënten.
Uiteraard is het ook lekker om er nog een scheutje donkere rum in te doen. Maar dat was niet de opdracht, een mocktail moesten we maken.
Cocktails
Ik heb heerlijke en feestelijke cocktails op de site staan. Wat dacht je van deze Champagnecocktail met granaatappel?
Ingredients
- 500 ml cranberrysap
- 1/2 sinaasappel, rasp en sap ervan
- 1 kaneelstokje
- 2 steranijs
- ijsblokjes
- 10 cranberries
- 200 ml ginger ale
- 2 takjes rozemarijn
- 2 kaneelstokjes
Instructions
- Doe de cranberrysap samen met de sinaasappelrasp en -sap, kaneelstokje en steranijs in een kookpan. Zet dit op hoog vuur en laat het sap inkoken tot een kwart (een dunne siroop).
- Laat het afkoelen met de specerijen er nog in. Giet dan door een zelf en zet de siroop in de koelkast samen met een fles ginger ale.
- Mocktail maken: vul de glazen met een handvol ijsblokjes en doe de cranberries erbij.
- Schenk de glazen 3/4 vol met de ginger ale en schenk als laatste de cranberrysiroop erover.
- Steek een takje rozemarijn en eventueel een kaneelstokje in elk glas en serveer direct.
- Genieten maar.