Eindelijk lagen ze in de supermarkt bij ons in het dorp, de driehoekige knäckebröd van Leksands. En ik ga nu heerlijke belegde crackers maken met deze driehoekjes. De eerste is een cracker met haring en komkommer geworden.
Natuurlijk kan je voor dit recept ook een ander soort cracker of knäckebröd gebruiken.
Je kunt ook mierikswortel uit een potje gebruiken, als je geen verse kunt vinden.
De rode ui heeft zo’n mooie kleur omdat ik ze even in citroensap heb gelegd.
Dit soort belegde crackers wordt veel in de Scandinavische landen gegeten. Zo heeft Denemarken zijn typisch traditionele lunchgerecht Smørrebrød. Dit is meestal een snee roggebrood die uitgebreid belegd wordt met kaas, vis, vlees, rauwkost en, sauzen en verse kruiden. Deze rijkelijk belegde open sandwiches zien er altijd super feestelijk en kleurrijk uit. Deze cracker met haring en komkommer is mijn versie geworden op de Scandinavische lunch.
Haring
Ben jij ook zo gek op haring? Dan heb ik nog deze heerlijke Bulgursalade met haring voor jou.
Ingrediënten
- 1 el verse roomkaas
- 1/2 lente-ui
- 1 tl vers geraspte mierikswortel
- 1 cracker of knäckebröd
- 1 Hollandse Nieuwe
- 1 mini komkommer
- 1/2 rode ui
- 1 takje dille
Instructies
- Snijd de lente-ui heel erg fijn en rasp de mierikswortel. Meng de roomkaas met de lente-ui en mierikswortel.
- Snijd de haring in stukjes en de komkommer in dunne plakken. Snijd de rode ui in hele dunne ringen en haal de blaadjes dille van het takje.
- Besmeer de cracker met de roomkaas. Leg hierop dakpansgewijs de haring en de komkommer.
- Versier met rode uiringen en de dille.
- Velbekomme!