Ik zag ze al zo vaak voorbij komen bij andere foodbloggers, maar nu heb ik ze toch eindelijk gevonden. Die leuke driehoekige knäckebrödjes. Ik ga ze allemaal verschillend beleggen en vanmiddag eet ik een cracker met gekookt ei en kaviaar. Het is natuurlijk niet de echte dure kaviaar, maar toch wel lekker op een eitje. Je kunt ook zalmkuit hiervoor in plaats gebruiken.
Dit soort belegde crackers wordt veel in de Scandinavische landen gegeten. Zo heeft Denemarken zijn typisch traditionele lunchgerecht Smørrebrød. Dit is meestal een snee roggebrood die uitgebreid belegd wordt met kaas, vis, vlees, rauwkost en, sauzen en verse kruiden. Deze rijkelijk belegde open sandwiches zien er altijd super feestelijk en kleurrijk uit. Deze cracker met haring en komkommer is mijn versie geworden op de Scandinavische lunch.
Nog meer crackers
Ben jij ook zo gek op deze crackers? Dan heb ik nog deze heerlijke Cracker met haring en komkommer voor jou.
Tips:
- Als jij deze crackers niet kunt vinden in jouw supermarkt, gebruik dan knäckebröd of een ander soort cracker.
- De ui heeft zo’n mooie rode kleur omdat ik ze even in citroensap heb gelegd.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Cracker met gekookt Ei en Kaviaar:
Ingrediënten
- 1 el verse roomkaas
- 1/2 lente-ui
- 1 tl vers geraspte mierikswortel
- 1 cracker of knäckebröd
- 2 gekookte eieren
- 1 tl kaviaar
Instructies
- Snijd de lente-ui heel erg fijn en rasp de mierikswortel. Meng de roomkaas met de lente-ui en mierikswortel. Snijd de eieren in plakjes.
- Besmeer de cracker met de roomkaas. Leg hierop dakpansgewijs de plakjes ei. Lepel daarop dan de kaviaar en wat rode uiringen.
- Versier eventueel met nog wat lente-ui.
- Velbekomme!