Cordita’s gevuld met Shoarma, Kikkererwten en gebakken Ei

Met deze cordita’s gevuld met shoarma, kikkererwten en gebakken ei kan je jouw man of vader verrassen als ontbijt of brunch op een speciale dag zoals bijvoorbeeld zijn verjaardag of Vaderdag.
Cordita’s zijn kleine tortilla’s en gevuld met deze stevige kost, zullen ze er vast wel goed ingaan bij de mannen. Dude food als ontbijt. Maar je kunt het natuurlijk ook als lunch of avondmaaltijd eten.
Ik heb kalkoen voor deze shoarma gebruikt, maar je kunt ook kip- of varkensshoarma maken.

 

Ik heb zelf de shoarma kruiden hiervoor gemaakte, het recept kan je hier vinden.

Cordita's gevuld met shoarma, kikkererwten en gebakken ei. Met deze cordita's gevuld met shoarma, kikkererwten en gebakken ei kan je een man verrassen.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Ontbijt
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gr kalkoenshoarma
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 rode puntpaprika, in kleine blokjes
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 250 gr kikkererwten
  • olijfolie
  • 4 kleine eieren
  • 4 cordita's

Salsa

  • 1 avocado
  • 1 grote tomaat
  • 75 gr feta
  • 1 bosje koriander
  • 1/2 rode peper
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Maak allereerst de salsa: schil en ontpit de avocado en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de tomaat en feta in kleine blokjes. Hak de koriander en rode peper fijn. Meng alles met elkaar en maak de salsa aan met een klein beetje olijfolie en peper en zout naar smaak.
  • Snijd de kalkoenfilet in dunne repen, doe ze in een schaal giet er wat olijfolie over en bestrooi ze met de shoarmakruiden. Meng alles goed door elkaar.
  • Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak hierin de kalkoenshoarma net gaar. Haal uit de pan en leg even apart op een bord of schaaltje.
  • Bak in dezelfde pan de ui en paprika met de paprikapoeder in een beetje olijfolie. Giet de kikkererwten af, spoel ze af en laat uitlekken. Voeg de kikkererwten nu bij de ui en paprika en bak ze nog even mee. Doe dan het vlees er weer bij.
  • Bak ondertussen de eitjes in een andere pan en leg de cordita's even onder de grill in de oven of verwarm ze op een grillpan.
  • Lepel het vlees met groente in de cordita's, leg hierop een gebakken ei en daarop een lepel van de salsa. Serveer direct.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating