Ik had nog een pot pindakaas karamel-zeezout staan. Natuurlijk kan je dit lekker op brood smeren, maar ik wil altijd iets anders ermee doen. Eerst even geproefd, lekker hoor. Hier wil ik iets zoets mee maken. Hup de voorraadkast in. Er ligt nog een reep melkchocolade en een pot gepofte rijst. Omdat hubbie gek op chocolade en vooral chocoladerepen is, heb ik deze Chocolade gepofte rijstrepen met pindakaas voor hem gemaakt. Natuurlijk kan je ook pure chocolade gebruiken voor dit recept, maar dat had ik niet in huis.
Als extra smaakmaker nog wat kaneel erdoor gedaan en voor nog meer crunch de pinda’s erop gestrooid.
Deze pindakaas en de melkchocolade is zo zoet, daar er verder geen suiker of honing gebruikt hoeft te worden in dit recept.
Ik heb een vierkant bakblikje van 23 cm gebruikt en dit voorzien van bakpapier.
Nog meer chocoladerepen
Een iets gezondere chocoladereep is deze Energierepen van noten, kokos en cacao. Probeer die ook eens.
Ingredients
- 200 gr chocolade(reep)
- 10 gr pindakaas (karamel-zeezout)
- 2 el kokosolie
- 1/2 tl kaneel
- 45 gr gepofte rijst
- 50 gr gezouten pinda's
Instructions
- Hak de reep chocolade fijn. Smelt de chocolade met de pindakaas en kokosolie in een grote pan op laag vuur. Meng nu de kaneelpoeder erdoor.
- Haal de pan van het vuur en meng de gepofte rijst erdoor. Giet in het bakblik voorzien van bakpapier.
- Bestrooi met de pinda's en laat afkoelen. Als het goed afgekoeld is, kan je dit in repen snijden. Bewaar goed afgedekt in de koelkast.