Chocolade Crème Brûlée

Deze chocolade crème brûlée heeft een zijdezachte pudding custard en is bedekt met een knapperige gekarameliseerde suikerlaag die gewoonweg onweerstaanbaar is. Het is gemaakt met gesmolten chocolade en is romig en perfect om van tevoren te maken!
Gemaakt met simpele ingrediënten en is perfect voor chocoladeliefhebbers! En perfect voor de feestdagen of voor feestelijk dinertje thuis!

Chocolade Crème Brûlée

Wat is crème brûlée?

Crème brûlée, ook wel ‘gebrande room’ genoemd, is een klassiek Frans dessert. Het is een dessert op basis van een rijke vanillevla en bedekt met een knapperige laag gebrande suiker of gekarameliseerde suiker.
Je kunt er vele smaken aan meegeven, zoals kaneel, honing, fruit, matcha, chocolade, gezouten karamel, deze Mokka crème brûlée en nog veel meer.
Je hebt maar vijf ingrediënten nodig om dit recept te maken! Voordat je begint met het maken van dit recept, meet en bereid je de ingrediënten voor zodat het kookproces soepel en gemakkelijk verloopt.

Als je crème brûlée maakt, doe dat dan op de beste manier, namelijk met slagroom. De slagroom maakt ze ongelooflijk romig en decadent. Dus gebruik alsjeblieft geen melk.
Nadat je de crème brûlée hebt gekoeld, bedek je elk exemplaar met een lepel suiker en verspreid je dit zodat de hele custardtopping bedekt is. Ik heb rietsuiker gebruikt, maar je kunt ook kristalsuiker nemen.

Dit recept is perfect om van tevoren te maken. Deze blijven tot drie dagen goed in de koelkast. Wanneer je ze wilt serveren, bedek je elke crème brûlée met een de suiker en brand je dit tot een gekarameliseerde knapperige topping.

Chocolade Crème Brûlée

Tips:

  • Laat je crème brûlée minstens drie uur afkoelen in de koelkast.
  • Zorg ervoor dat de eidooiers op kamertemperatuur zijn.
  • Bak ze niet te lang! Het is een veelgemaakte fout om crème brûlée te lang te bakken. Bak ze tot de randen van de ramaquins gaar lijken, maar het midden nog wiebelig is.
  • Karamelliseer de suikerlaag alleen vlak voor het serveren!
  • Ik raad je aan om het beslag te zeven voordat u het in de ramaquins giet. Zeef het mengsel door een fijne zeef om ervoor te zorgen dat uw dessert glad en zijdezacht is zonder klontjes.
  • Je moet de room langzaam in het eimengsel gieten en constant roeren! Deze stap voorkomt dat de eidooiers in roerei veranderen.
  • Als je geen brander hebt, kan je de suiker karamelliseren door deze vlak onder de grill 3-5 minuten in de oven te grillen.
  • Ook zo dol op chocoladedesserts? Probeer dan eens deze zalige Chocolademousse.

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

Recept Chocolade Crème Brûlée:

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Nagerechten
Keuken Frans
Porties

Equipment

  • keukenbrandertje
  • 4 Ramaquins of vuurvaste ovenschaaltjes

Ingrediënten
  

  • 100 gr pure chocolade
  • 500 ml slagroom
  • 2 tl vanille-extract
  • 75 gr suiker
  • 5 eidooiers
  • 2 el suiker

Instructies
 

  • Hak de chocolade fijn.
  • Doe de slagroom, vanille en chocolade in een pan en verhit dit op middelhoog vuur.
  • Roer constant tot het goed gemengd is en het mengsel suddert. Haal van het vuur en zet opzij.
  • Doe de eidooiers en suiker in een grote mengkom. Meng met een garde tot het goed gemengd en zijdezacht is.
  • Giet de room beetje bij beetje in het eimengsel en roer dit er goed door. Deze stap voorkomt dat de eidooiers veranderen in roerei.
  • Giet het mengsel door een fijne zeef in een schenkbare maatbekers. Vul de ovenschaal voor de derde helft met kokend water en zet de ramaquins erin.
  • Verdeel het mengsel over de ramaquins en zet het in een voorverwarmde oven van 150°C gedurende 30-35 minuten, of tot de randen van de ramaquins gaar lijken, maar de binnenkant nog wiebelt.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zet ze in de koelkast en laat ze minstens 3 uur afkoelen.
  • Bedek elke crème brûlée met een lepel suiker. Grill met een brander om de suiker te laten karamelliseren. Serveer direct.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating