Ga terug
+ servings
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Nagerechten
Keuken Frans
Porties 4

Equipment

  • keukenbrandertje
  • 4 Ramaquins of vuurvaste ovenschaaltjes

Ingrediënten
  

  • 100 gr pure chocolade
  • 500 ml slagroom
  • 2 tl vanille-extract
  • 75 gr suiker
  • 5 eidooiers
  • 2 el suiker

Instructies
 

  • Hak de chocolade fijn.
  • Doe de slagroom, vanille en chocolade in een pan en verhit dit op middelhoog vuur.
  • Roer constant tot het goed gemengd is en het mengsel suddert. Haal van het vuur en zet opzij.
  • Doe de eidooiers en suiker in een grote mengkom. Meng met een garde tot het goed gemengd en zijdezacht is.
  • Giet de room beetje bij beetje in het eimengsel en roer dit er goed door. Deze stap voorkomt dat de eidooiers veranderen in roerei.
  • Giet het mengsel door een fijne zeef in een schenkbare maatbekers. Vul de ovenschaal voor de derde helft met kokend water en zet de ramaquins erin.
  • Verdeel het mengsel over de ramaquins en zet het in een voorverwarmde oven van 150°C gedurende 30-35 minuten, of tot de randen van de ramaquins gaar lijken, maar de binnenkant nog wiebelt.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zet ze in de koelkast en laat ze minstens 3 uur afkoelen.
  • Bedek elke crème brûlée met een lepel suiker. Grill met een brander om de suiker te laten karamelliseren. Serveer direct.