Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 35 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Gang Nagerechten
Keuken Frans
- 100 gr pure chocolade
- 500 ml slagroom
- 2 tl vanille-extract
- 75 gr suiker
- 5 eidooiers
- 2 el suiker
Hak de chocolade fijn.
Doe de slagroom, vanille en chocolade in een pan en verhit dit op middelhoog vuur.
Roer constant tot het goed gemengd is en het mengsel suddert. Haal van het vuur en zet opzij.
Doe de eidooiers en suiker in een grote mengkom. Meng met een garde tot het goed gemengd en zijdezacht is.
Giet de room beetje bij beetje in het eimengsel en roer dit er goed door. Deze stap voorkomt dat de eidooiers veranderen in roerei.
Giet het mengsel door een fijne zeef in een schenkbare maatbekers. Vul de ovenschaal voor de derde helft met kokend water en zet de ramaquins erin.
Verdeel het mengsel over de ramaquins en zet het in een voorverwarmde oven van 150°C gedurende 30-35 minuten, of tot de randen van de ramaquins gaar lijken, maar de binnenkant nog wiebelt.
Haal uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zet ze in de koelkast en laat ze minstens 3 uur afkoelen.
Bedek elke crème brûlée met een lepel suiker. Grill met een brander om de suiker te laten karamelliseren. Serveer direct.