Deze Caribbean iced coffee is een cocktail die heerlijk zal smaken op een warme zomeravond na een etentje. Lekker koud met een tropische kick van de bruine rum. Ik heb voor dit recept een cold drip coffee gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook zelf koffie of espresso zetten voor deze cocktail en de koffie dan laten afkoelen. Ik garandeer je dat deze cocktail een hit gaat worden deze zomer.
Net als de geliefde Espresso Martini benadrukt Caribbean Coffee de scherpere smaaktonen van koffiebonen en de boterzoete smaak van donkere rum. Velen vinden dit een prima slaapmutsje of cocktail voor de late avond, geschikt voor elk seizoen of elke gelegenheid.
Cocktail
Ben je op zoek naar een cocktail met koffie en een vleug tropische kick, dat je ook nog eens makkelijk thuis kunt maken? Dan ben je hier aan het juiste adres! Probeer deze Caribbean iced coffee eens, je zult er dol op zijn!
De bereiding van deze cocktail is heel eenvoudig en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig. Zet je espressoapparaat aan en zet je espresso even apart om daarna in te vriezen.
Dit kan je de avond of een paar dagen van te voren alvast doen.
Mix de koffie-ijsblokjes dan in een blender met de rest van de ingrediënten en schenk dit in mooie cocktailglazen. Garneer het met een toef opgeklopte gekruide room en klaar is jouw cocktail om geserveerd te worden.
Ook zo dol op koffie cocktails? Probeer deze dan ook:
Tips:
- Bedenk wel even ruim van te voren dat je deze Caribbean iced coffee wilt maken, want de koffie moet in de vriezer om ijs te worden.
- Als je de koffie per ongeluk te lang in de vriezer bewaard hebt, dan haal je de ijsblokjes iets eerder voor het bereiden uit de vriezer.
- Maak er een lekkere mocktail van door de rum weg te laten.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Caribbean iced coffee:
Ingrediënten
- 1 koudeespresso
- 60 ml donkere rum
- 4 el agavesiroop
- 200 ml slagroom
- 2 el vanillesuiker
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1 staafje mokka koffiepoeder
Instructies
- Giet de koude koffie in een ijsblokjesvorm en zet dit ongeveer twee uur in de vriezer.
- Klop de slagroom lobbig (niet helemaal stijf) met de vanillesuiker en gemberpoeder.
- Vlak voor het serveren haal je de koffie ijsblokjes uit de vriezer en doe dit in je blender. Voeg hier de donkere rum en agavesiroop toe en mix dit met elkaar.
- Giet het koude bevroren koffiemengsel in twee cocktailglazen. Lepel er de slagroom op en bestrooi met wat mokka koffiepoeder.
- Cheers!