Bulgur ontbijtpap met granola

Ik had zin in een warm ontbijt, en met wat gekookte bulgur die ik nog over had, maakte ik deze heerlijke bulgur ontbijtpap met granola. De bulgur werd opgewarmd met melk en kaneel, en op smaak gebracht met honing. Het resultaat? Een voedzaam ontbijt waarmee ik de dag energiek kan beginnen!

Je kunt de bulgur ook vers bereiden, zoals hieronder beschreven, en direct warm serveren.

Warme ontbijtkom

Deze bulgur ontbijtkom is een perfecte, warme, voedzame en vullende start van je dag. Het is een heerlijke manier om je ochtendroutine wat variatie te geven. Havermout kan soms saai worden, dus waarom niet afwisselen met deze bulgur?

Als het ’s ochtends koud is, biedt deze geruststellende maaltijd de perfecte warmte. De nootachtige smaak en stevige textuur maken het een aangenaam alternatief voor traditionele havermout.

Bulgur ontbijt

Bulgur is meestal bekend als basis voor hartige gerechten, maar wist je dat je het ook als zoet ontbijt kunt gebruiken? Met een scheutje melk en een beetje honing maak je het romig en licht zoet. Het is snel klaar, wat het ideaal maakt voor een drukke ochtend.

Toppings zijn eindeloos: voeg zelfgemaakte granola toe voor extra crunch, of ga voor vers fruit zoals banaan, aardbeien, of blauwe bessen. Ook kokosvlokken, kaneel, en honing maken het af. Dit ontbijt houdt je vol tot de lunch!

Bulgur

Bulgur, ook wel gebroken tarwe genoemd, is een volkoren graan dat vaak in het Midden-Oosten wordt gebruikt. Het is rijk aan vezels, eiwitten, B-vitamines, mangaan en magnesium. Daarnaast heeft het een lage glycemische index, wat het een gezond alternatief maakt voor havermout of andere ontbijtgranen.

Je kunt bulgur tegenwoordig in vrijwel elke supermarkt vinden, en zeker bij Turkse winkels of reformzaken. Het is niet alleen gezond, maar ook veelzijdig en lekker. Gebruik het als vervanging voor rijst, pasta of quinoa, of maak er een voedzaam ontbijt van.

Wist je dat de bekende Tabouleh salade ook van bulgur wordt gemaakt?

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Bulgur ontbijt recept:

De meeste supermarkten verkopen tegenwoordig wel bulgur, zo niet dan even naar de Turkse buurtsuper voor deze bulgur ontbijt!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Midden Oosten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gr bulgur
  • 200 ml melk
  • 200 ml water
  • 1 tl kaneel
  • honing
  • 2 el granola

Instructies
 

  • Doe de bulgur, melk, water en kaneel in een steelpan en breng aan de kook.
  • Zet het vuur lager en laat de bulgur 15 minuten zachtjes koken totdat je een romige pap hebt. Voeg eventueel nog wat honing naar smaak toe.
  • Verdeel de pap in de kommetjes en bestrooi met granola en eventueel vers fruit.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating