Bruschetta met Verschillende Toppings

Bruschetta is een Italiaanse klassieker. Het bestaat uit gegrild Ciabatta brood, wat wordt ingesmeerd met knoflook en besprenkeld met een goede olijfolie, zout en peper. Je kunt het beleggen met tomaten, mozzarella, gedroogde ham, salami, pesto, etc. wat jij maar lekker vind. Hierbij een voorbeeld van Bruschetta met verschillende toppings.

Maak deze heerlijke bruschetta bij een borrel of als voorgerecht of met nog andere tapas op een tapasavond. Natuurlijk kan je zelf nog andere lekker toppings verzinnen, zoals een plakje blauwe kaas met een vijg en honing, of gegrilde aubergine en/of courgette met mozzarella en pesto, verse roomkaas met prosciutto en gegrilde druiven, etc.
In plaats van ciabatta brood kan je ook een stokbrood gebruiken. Deze bruschetta kan je heel goed maken van ciabatta wat een dag of twee dagen oud is.

Basilicum is ook lekker bij de tomaatjes.

Overgebleven brood

Van een overgebleven stokbrood kan je een heerlijke kruiden stokbroodje maken. Het recept ervoor vind je hier.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Bruschetta met Verschillende Toppings:

Bruschetta met verschillende toppings. Lekker bij de borrel, als lunch, als voorgerecht of op een tapastafel. Maak deze Bruschetta met verschillende toppings en je avond is geslaagd. Glaasje wijn erbij?
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hapjes, Kerst, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks, Voorgerechten
Keuken Italiaans
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ciabatta brood
  • olijfolie extra vierge
  • 1 teentje knoflook

Topping 1

  • 5 cherry tomaatjes
  • 5 zwarte olijven
  • 1/2 mozzarella
  • 2 takjes peterselie
  • scheutje olijfolie
  • peper en zout

Topping 2

  • 3 plakjes prosciutto
  • 1 verse vijg
  • 1 el honing

Topping 3

  • 6-9 kleine plakjes salami
  • 1/2 mozzarella
  • 3 zongedroogde tomaten

Instructies
 

  • Zet de oven aan op de grillstand.
  • Snijd de ciabatta in plakken van ongeveer een centimeter dik. Leg ze op een ovenplaat, besprenkel ze met olijfolie en schuif ze in de oven vlak onder de grill.
  • Rooster het brood aan beide kanten goudbruin, blijf er wel bij staan zodat ze niet verbranden. Haal ze uit de oven en bestrijk ze met een teentje knoflook.
  • Snijd de tomaatjes, olijven en mozzarella in kleine stukjes. Doe dit in een schaaltje en meng een beetje goede olijfolie en peper en zout erdoor.
  • Beleg drie broodjes met deze tomaten en verdeel er een paar peterselieblaadjes over.
  • Beleg drie broodjes met een plakjes prosciutto. Snijd de vijg in plakken en leg dit erop en schenk er een klein beetje honing over.
  • Beleg drie broodjes met de plakjes salami. Snijd de halve mozzarella in drie plakken en leg dit op de salami en top het af met een zongedroogde tomaat.
  • Smullen maar!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating