Bruschetta met Geitenkaas, Vijgen en Walnoten

In de Foodybox Herfst van Kroon op het Werk zaten weer heerlijke producten. Onder andere een mini geiten brie met fenegriek van Alphenaer. Ik ben gek op geitenkaas en fenegriek, dus dit was een ideale combinatie voor mij. Natuurlijk is deze geitenbrie heerlijk op een toastje, maar ik wilde hem eren op een lekkere bruschetta. Het is bruschetta met geitenkaas, vijgen en walnoten geworden. Heerlijk voor bij de borrel.

Bruschetta

Bruschetta is een Italiaanse klassieker. Het bestaat uit gegrild Ciabatta brood, wat wordt besprenkeld met een goede olijfolie olijfolie, zout en peper. Je kunt het beleggen met tomaten, mozzarella, gedroogde ham, salami, pesto, etc. wat jij maar lekker vind.
Verse vijgen zijn het lekkerst hierbij, maar ja die zijn maar beperkt verkrijgbaar in het jaar. Ik heb van die lekkere zachte gedroogde vijgen genomen en deze geweld in rode wijn met een beetje suiker. Het is een heerlijke combi met de geitenkaas.
Deze gewelde vijgen kan je natuurlijk ook bijvoorbeeld warm serveren op een bolletje vanille-ijs, hoe lekker is dat.

Nog meer Bruschetta

Ik heb nog meer bruschetta voor jullie, wat dacht je bijvoorbeeld van:

  1. Bruschetta met Verschillende Toppings
  2. of Bruschetta met paddenstoeltjes en zwarte knoflook

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

Recept Bruschetta met Geitenkaas, Vijgen en Walnoten:

Bruschetta met geitenkaas, vijgen en walnoten. Deze bruschetta is gemaakt met een heerlijke mini geitenbrie met fenegriek.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Hapjes, Kerst, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Italiaans
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

Gewelde vijgen

  • 200 ml rode wijn
  • 3 el rietsuiker
  • 250 gr gedroogde zachte vijgen

Bruschetta

  • 1 ciabatta brood
  • olijfolie extra vierge

Topping

  • 1 mini geitenbrie
  • 1 handje rucola
  • 6 walnoten

Instructies
 

  • Verwarm de rode wijn met de rietsuiker in een pan. Als de suiker is opgelost voeg je de vijgen toe.
  • De vijgen moeten wel helemaal onder het vocht staan, zo niet voeg dan wat water toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat zonder deksel 30 minuten zachtjes koken.
  • Als het goed is, is dan het vocht bijna geabsorbeerd hierna en de vijgen zacht geworden. Laat afkoelen.
  • Zet de oven aan op de grillstand.
  • Snijd de ciabatta in plakken van ongeveer een centimeter dik. Leg ze op een ovenplaat, besprenkel ze met olijfolie en schuif ze in de oven vlak onder de grill.
  • Rooster het brood aan beide kanten goudbruin, blijf er wel bij staan zodat ze niet verbranden. Haal ze uit de oven en laat iets afkoelen.
  • Snijd de geitenbrie in dunne plakken. Beleg de broodjes met een plak geitenbrie. Hierop een blaadjes sla, een gewelde vijg en daarop een walnoot.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating