Ga terug
–+ servings
Bruschetta met geitenkaas, vijgen en walnoten. Deze bruschetta is gemaakt met een heerlijke mini geitenbrie met fenegriek.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Hapjes, Kerst, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Italiaans
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

Gewelde vijgen

  • 200 ml rode wijn
  • 3 el rietsuiker
  • 250 gr gedroogde zachte vijgen

Bruschetta

  • 1 ciabatta brood
  • olijfolie extra vierge

Topping

  • 1 mini geitenbrie
  • 1 handje rucola
  • 6 walnoten

Instructies
 

  • Verwarm de rode wijn met de rietsuiker in een pan. Als de suiker is opgelost voeg je de vijgen toe.
  • De vijgen moeten wel helemaal onder het vocht staan, zo niet voeg dan wat water toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat zonder deksel 30 minuten zachtjes koken.
  • Als het goed is, is dan het vocht bijna geabsorbeerd hierna en de vijgen zacht geworden. Laat afkoelen.
  • Zet de oven aan op de grillstand.
  • Snijd de ciabatta in plakken van ongeveer een centimeter dik. Leg ze op een ovenplaat, besprenkel ze met olijfolie en schuif ze in de oven vlak onder de grill.
  • Rooster het brood aan beide kanten goudbruin, blijf er wel bij staan zodat ze niet verbranden. Haal ze uit de oven en laat iets afkoelen.
  • Snijd de geitenbrie in dunne plakken. Beleg de broodjes met een plak geitenbrie. Hierop een blaadjes sla, een gewelde vijg en daarop een walnoot.