Broodje Varkenshaas

Van de overgebleven gebakken vlees van bijvoorbeeld de feestdagen of een etentje, maak je dit onweerstaanbaar broodje varkenshaas. Natuurlijk kan ook ander overgebleven vlees gebruiken, zoals rollade, steak of kip. Het gaat erom dat je van een restje nog iets lekkers kunt maken.

Je kunt natuurlijk ook een extra stukje vlees of kip braden en voor dit broodje bewaren. Lekker voor bijvoorbeeld op de zaterdagavond als je geen zin hebt om uitgebreid te koken. Neem er nog een lekker kopje soep bij en je hebt een complete maaltijd.
In plaats van kiemgroente kan je ook tuinkers of verse kruiden zoals peterselie of bieslook gebruiken.

Soep erbij?

Als je er een soep bij wilt serveren, maak dan deze Tomatensoep van geroosterde tomaten.

 

Recept Broodje Varkenshaas:

Broodje varkenshaas. Ken je dat, dat je teveel vlees gebraden hebt? Nou maak van het restje vlees een heerlijke broodje, zoals deze met varkenshaas.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gr varkenshaas,
  • 2 dikke boterhammen
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 handje rucola sla
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • 1 bakje kiemgroente

Saus

  • 20 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 5 el olijfolie
  • 1 el Dijon mosterd
  • 1 el citroensap
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snijd het vlees in dunne plakjes.
  • Besprenkel de boterhammen met een beetje olijfolie en rooster deze onder de grill of in een koekenpan. Als ze klaar zijn wrijf je het teentje knoflook erover.
  • Meng de ingrediënten voor de saus met elkaar. Breng het op smaak met flinke wat peper en een klein beetje zout.
  • Beleg het brood met de sla, plakjes vlees en zongedroogde tomaatjes. Verdeel hier en daar een beetje saus ertussen en leg er wat kiemgroente op.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating