Deze Bonensalade met rode ui en koriander is heerlijk als salade bij bijvoorbeeld een barbecue. Serveer eens iets anders in plaats van de kant-en-klare huzarensalades o.i.d. Lekkere frisse salade voor de bonenliefhebber.
Neem zomers de Hollandse bonen, die zijn het lekkerst. En controleer of ze lekker vers en mooi groen zijn. Als je ze doormidden breekt, moet ze ‘knakken’. Bonen zijn te gebruiken in heel veel gerechten, zo ook in deze salade.
Als je geen granaatappelmelasse (Turkse winkel of grote supermarkt) kunt vinden, gebruik dan rode wijnazijn of balsamico. En als je niet van koriander houdt, vervang dit dan door peterselie, lente-ui of bieslook.
Deze Rode salade met peultjes en erwtjes is ook erg lekker bij de barbecue.
Bonensalade met rode ui en koriander. Deze Bonensalade met rode ui en koriander is heerlijk als salade bij bijvoorbeeld een barbecue.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Barbecue, Bijgerechten, Salades
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 500 gr sperzieboontjes
- 1 kleine rode ui
- 2 el granaatappelmelasse
- 2 el knoflookolie
- 2 el geschaafde amandelen
- 5 takken koriander
- peper en zout
Instructies
- Haal de eventuele draden van de boontjes, snijd de punten eraf en spoel ze schoon met koud water. Kook de boontjes in koud water zonder zout beetgaar, dit duurt ongeveer 8-10 minuten.
- Als je ze liever zachter hebt, kook ze dan iets langer.
- Giet ze af en spoel ze af met koud water.
- Snijd ondertussen de rode ui doormidden en de uihelften in dunne halve ringen. Doe ze in een jampotje en voeg hierbij de granaatappelmelasse en knoflookolie. Schud even goed alles door elkaar en laat even staan.
- Bak in een droge koekenpan heel even de geschaafde amandelen, laat afkoelen op een bord.
- Doe de bonen in een grote schaal en meng ze met de rode ui, inclusief de marinade.
- Hak de koriander grof en meng dit ook door de bonen.
- Breng de salade eventueel op smaak met peper en zout en bestrooi het met de geschaafde amandelen.