Ga terug
–+ servings
Bonensalade met rode ui en koriander. Deze Bonensalade met rode ui en koriander is heerlijk als salade bij bijvoorbeeld een barbecue.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Barbecue, Bijgerechten, Salades
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr sperzieboontjes
  • 1 kleine rode ui
  • 2 el granaatappelmelasse
  • 2 el knoflookolie
  • 2 el geschaafde amandelen
  • 5 takken koriander
  • peper en zout

Instructies
 

  • Haal de eventuele draden van de boontjes, snijd de punten eraf en spoel ze schoon met koud water. Kook de boontjes in koud water zonder zout beetgaar, dit duurt ongeveer 8-10 minuten.
  • Als je ze liever zachter hebt, kook ze dan iets langer.
  • Giet ze af en spoel ze af met koud water.
  • Snijd ondertussen de rode ui doormidden en de uihelften in dunne halve ringen. Doe ze in een jampotje en voeg hierbij de granaatappelmelasse en knoflookolie. Schud even goed alles door elkaar en laat even staan.
  • Bak in een droge koekenpan heel even de geschaafde amandelen, laat afkoelen op een bord.
  • Doe de bonen in een grote schaal en meng ze met de rode ui, inclusief de marinade.
  • Hak de koriander grof en meng dit ook door de bonen.
  • Breng de salade eventueel op smaak met peper en zout en bestrooi het met de geschaafde amandelen.