Speciaal voor manlief heb ik deze bloemkool pizza met garnalen en maïs gemaakt. Deze pizza heeft de smaken van Louisiana in Amerika. Het land waar hij zo gek op is omdat hij daar 26 jaar gewoond heeft. Een pittige pizza gemaakt op een bloemkool pizzabodem van Magioni pizza. Een heerlijke pizza die je kunt bereiden in de oven, maar ook op de barbecue. Hoe leuk is dat!
Magioni pizza
Magioni daagde iedereen via social media uit om een speciale pizza te creëren met hun heerlijke bloemkool pizza bodems. Nou dit is mijn creatie geworden en ik kan jullie verklappen dat het heerlijk was. Lekker pittig en vol van smaak.
Deze bloemkool pizzabodem is een soort van verantwoorde pizza. In het deeg zit namelijk 37% groenten! Je vindt deze pizzabodems in het koelvak van de supermarkten. De verse bodems zijn beperkt houdbaar, maar je kunt ze ook bewaren in de vriezer.
Je kunt de pizzabodem met van alles beleggen, wat jij maar lekker vindt. Maak zelf een tomatensaus, of koop deze kant en klaar. Of maak/gebruik een andere saus, zoals bijvoorbeeld zure room of verse roomkaas. Dat kan ook erg lekker zijn.
Heb je geen inspiratie, kijk dan op de website, daar vind je heerlijke recepten.
Wij zijn gek op pizza’s en meestal maak ik ze zelf. En daar is deze pizzabodem dan heel fijn om zelf jouw pizza samen te stellen. Op die manier weet je wat erop gaat en maak je de pizza zoals jij het lekker vindt.
Tips:
Ik ben gek op Cajun kruiden. Je vindt ze eigenlijk wel in elke supermarkt. Als jij besluit ook deze kruiden te kopen, dan heb ik nog veel meer lekkere recepten met deze kruidenmix voor jou. Wat dacht je bijvoorbeeld van: Gegrilde cajun zalm en baby romaine, Stamppot zoete aardappelen en maïs met garnalen, Jambalaya met chorizo en garnalen en Kipfilet met geplette aardappeltjes en appelchutney. Klinkt niet verkeerd hè?
Recept Bloemkool pizza met garnalen en maïs:
Ingrediënten
- 2 bloemkool pizzabodems
- 250 gr rauwe garnalen
- 1 el olijfolie
- 1 el Cajun kruiden
- 4 el tomatensaus
- 3 el bbq saus
- 2 bollen mozzarella
- 4 gekleurde mini paprika’s
- 1 Jalapeño peper
- 1 rode ui
- 1 klein blikje maïs
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Leg de pizzabodems op een bakplaat voorzien van bakpapier en bak deze 3 minuten voor.
- Meng de garnalen met de olijfolie en Cajun kruiden.
- Meng de tomatensaus met de bbq saus en verdeel dit over de pizzabodems.
- Snijd de mozzarella in plakken en leg dit op de pizza.
- Snijd de paprika’s, Jalapeño en rode ui in dunne ringen en verdeel dit over de pizza’s. Giet het blikje maïs af en strooi dit over de pizza’s.
- Verdeel nu de rauwe garnalen erover en bestrooi de pizza’s nog met wat Cajun kruiden.
- Schuif de pizza’s in de hete oven en bak in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar.