Bloemkool green goddess soep

Deze soep is gebaseerd op de Amerikaanse green goddess dressing. Ik had heel veel verse groene kruiden in huis en wilde daar iets speciaals mee doen. Nou dat is gelukt met deze zalige bloemkool green goddess soep. Een verse soep vol groente en verse kruiden, dit wil je proberen! En het wordt een super mooie groene soep waarbij je kunt variëren met jouw favoriete groene kruiden.

 

Bloemkool

 

Je kunt voor deze soep de hele bloemkool, dus roosjes, steel en verse groene bladeren gebruiken. Het is dus een no-waste soep want je gebruikt alles van de bloemkool. Omdat bloemkool een vrij neutrale smaak heeft, komen de verse kruiden in de soep heel goed tot zijn recht. Nu heb ik al een paar bloemkoolsoep recepten op de site staan, maar dit is nu toch wel mijn favoriet geworden. Als je nog een restje broccoli in huis hebt, kan je die ook nog verwerken in de soep.

 

Bloemkool is een populaire groente in ons land. Het is een gezonde groente en als het in het seizoen is, is de bloemkool ook niet zo duur.
Je kunt bloemkool op heel veel manieren bereiden. Zo kan je bloemkool koken, bakken, in de oven bereiden, roosteren of grillen, frituren, of er een puree of soep van maken. Als je de bloemkool roostert kan je er een heerlijke dip van maken. En als je de bloemkool in dikke plakken snijdt en deze roostert of bakt, heb je vegetarische bloemkool ‘steaks’.
Mocht je nou een hele grote bloemkool gekocht hebben, dan zou je van de rest ook nog een bloemkoolrijst kunnen maken.

 

Groene kruiden

 

Meestal wordt er dille, peterselie, bieslook en dragon gebruikt in een green goddess dressing. Maar voor deze soep kan jij de groene kruiden gebruiken die je lekker vindt. Omdat ik nu daslook in de tuin heb staan, heb ik dat gebruikt in plaats van bieslook. Je kunt ook basilicum en/of koriander gebruiken als je daarvan houdt.
Kook de kruiden niet mee met de soep, maar voeg ze als laatste toe, net voordat je de soep gaat pureren. Dan komen hun smaken het beste tot zijn recht.
Als extra smaakmaker heb ik nog een halve Jalapeño peper en wat limoensoep toegevoegd. Het limoensap gaat er pas in als de soep gepureerd is.

 

Tips:

 

Om de soep vegetarisch of vegan te maken, gebruik je groentebouillon en laat je de ansjovis en room achterwege.

Als topping kan je bijvoorbeeld nog avocado, feta, verse kruiden, zonnebloempitten, etc. toevoegen.

Probeer ook eens deze Bloemkoolsoep met kerrie of Bloemkoolsoep met tahini en sesam.

 

 

Recept Bloemkool green goddess soep:

Bloemkool green goddess soep. Een heerlijke soep gemaakt van bloemkool en heel veel verse groente kruiden. Is het niet prachtig groen geworden?
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Soepen, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ Jalapeño peper
  • 1 bloemkool (900 gr)
  • 4 ansjovisfilets
  • 1,2 ltr groentebouillon
  • 15 gr dille
  • 25 gr peterselie
  • 10 bieslooktakjes
  • 5 gr dragon, blaadjes ervan
  • ½ limoen
  • peper en zout
  • 2 el room
  • 4 el pompoenpitten

Instructies
 

  • Snipper de ui, hak de knoflook fijn, snijd de Jalapeño peper in dunne ringen en snijd de bloemkool in kleine stukjes.
  • Doe de ansjovisfilets in een grote kookpan en bak ze even tot ze bijna opgelost zijn. Voeg de ui, knoflook en Jalapeño peper toe en fruit dit in de ansjovisolie aan.
  • Doe de bloemkoolstukjes erbij en bak dit even mee. Giet dan de bouillon erbij en breng het aan de kook.
  • Zet het vuur iets lager en leg een deksel op de pan. Laat het ongeveer 15-20 minuten koken tot de bloemkool zacht is.
  • Snijd de kruiden grof en doe dit bij de bloemkool in de pan. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een mooie gladde soep.
  • Proef en breng eventueel nog op smaak met peper en zout. Schep de soep in kommen, lepel er wat room op en garneer met wat kruidenblaadjes en pompoenpitten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating