Bloemkool green goddess soep. Een heerlijke soep gemaakt van bloemkool en heel veel verse groente kruiden. Is het niet prachtig groen geworden?
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Soepen, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- ½ Jalapeño peper
- 1 bloemkool (900 gr)
- 4 ansjovisfilets
- 1,2 ltr groentebouillon
- 15 gr dille
- 25 gr peterselie
- 10 bieslooktakjes
- 5 gr dragon, blaadjes ervan
- ½ limoen
- peper en zout
- 2 el room
- 4 el pompoenpitten
Snipper de ui, hak de knoflook fijn, snijd de Jalapeño peper in dunne ringen en snijd de bloemkool in kleine stukjes.
Doe de ansjovisfilets in een grote kookpan en bak ze even tot ze bijna opgelost zijn. Voeg de ui, knoflook en Jalapeño peper toe en fruit dit in de ansjovisolie aan.
Doe de bloemkoolstukjes erbij en bak dit even mee. Giet dan de bouillon erbij en breng het aan de kook.
Zet het vuur iets lager en leg een deksel op de pan. Laat het ongeveer 15-20 minuten koken tot de bloemkool zacht is.
Snijd de kruiden grof en doe dit bij de bloemkool in de pan. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een mooie gladde soep.
Proef en breng eventueel nog op smaak met peper en zout. Schep de soep in kommen, lepel er wat room op en garneer met wat kruidenblaadjes en pompoenpitten.