Als ik mijn man wil verwennen maak ik biefstuk met champignonroomsaus en gebakken krieltjes. Hij is gek op biefstuk, vooral met een saus erbij. De ene keer maak ik rode wijnsaus en nu is het champignonsaus geworden. Zelf saus maken is helemaal niet moeilijk en is natuurlijk veel lekkerder dan de sausjes uit een pakje of zakje. Het geheim is een half bouillonblokje, je kunt hiervoor bospaddenstoelen of runderbouillon gebruiken.
Ik heb tournedos voor dit recept gebruikt, maar een goede biefstuk is ook prima.
En dan nog zo’n verwennerij als nagerecht is deze Chocolademousse
Biefstuk met champignonroomsaus en gebakken krieltjes. Als ik mijn man wil verwennen maak ik biefstuk met champignonroomsaus en gebakken krieltjes.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 35 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Nederlands
Porties 2 personen
Ingrediënten
- 2 biefstukken
- 250 gr krieltjes
- 250 gr paddenstoelen
- 1 teentje knoflook, geraspt
- 1/2 bouillonblokje
- 150 ml room
- 2 el olijfolie
- 2 el roomboter
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 el tijm, fijngehakt
- peper en zout
Instructies
- Haal de biefstukken uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
- Kook de krieltjes gaar in ruim gezouten water.
- Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes
- Bak de paddenstoelen in een grote koekenpan op hoog vuur goudbruin. Voeg nu de knoflook en bouillonblokjes toe en bak nog even mee. Giet de room erbij en laat op middelhoog vuur de saus een beetje inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
- Bak ondertussen in een andere bakpan de krieltjes in een klontje roomboter goudbruin. Strooi wat gerookte paprikapoeder en tijm erbij tijdens het bakken. Breng op smaak met peper en zout.
- Bak de biefstukken: verhit een andere koekenpan met dikke bodem op hoog vuur, voeg de olijfolie en 1 el boter toe, wacht tot dit goed heet is . Bestrooi de biefstukken met peper en zout en leg ze in de hete pan.
- Als ze mooi bruin aan een kant zijn, draai ze dan om. Voor een medium rode biefstuk bak je ze ongeveer 3 minuten per kant (afhankelijk van de dikte van de biefstuk). Voeg op het laatst nog een klontje boter toe in de pan.
- Haal de biefstukken dan uit de pan en leg ze op een bord onder aluminiumfolie en laat ze 5 minuten 'rusten'.
- Serveer de biefstukken op een bord met de saus en gebakken krieltjes ernaast. En serveer er een lekkere groene salade bij.
2 reacties
Mijn man zegt:”Fingerlicking good”!
En ik vond het ook heerlijk en makkelijk om te maken. ( Met ossenhaas).
Beste Carmen, super leuk om te horen. Dankjewel. En met ossenhaas natuurlijk ook heerlijk.