Deze bagel met gerookte zalm is een echt verwenontbijtje. Je kunt het natuurlijk ook als brunch of lunch serveren op speciale (feest)dagen.
Een bagel is een Amerikaans rond broodje met een gat erin. De bagel zou uit Wenen kunnen komen, daar heette het een bügel. In Polen werd een soortgelijk broodje al in 1610 gebakken in Krakau, daar werd het een Bajgiel genoemd. Daarna werd dit broodje steeds populairder in Oost Europa. In London werd het broodje in de achttiende eeuw verkocht als beigels. De bagel is waarschijnlijk met de Oost Europese Joden verhuisd naar Noord-Amerika. Vanaf 1900 werd het veel gegeten in New York.
Sindsdien is dit broodje niet meer weg te denken in de Amerikaanse cultuur.
Waarna het weer een hit werd in Europa. Maakt niet uit, wij kunnen genieten van deze bagel met gerookte zalm!
Nog meer bagels
Ik heb nog meer lekkere belegde bagels voor jullie. Hier kan je ze vinden.
Ingrediënten
- 2 bagels
- verse roomkaas
- 100 gr gerookte zalm
- 1/2 avocado
- 1 zacht gekookt ei
- 1 takje peterselie
- peper en zout
Instructies
- Bak de bagels eventueel af in een hete oven.
- Laat ze iets afkoelen en snijd ze dan doormidden.
- Besmeer beide helften met verse roomkaas.
- Beleg een helft met gerookte zalm.
- Snijd de avocado en gekookt ei in dunne plakken en leg dit op de gerookte zalm.
- Garneer met een takje peterselie en bestrooi met wat peper uit de molen.