In de zomer foodybox van Kroon op het Werk zat een heerlijke Black Angus Graan gevoerde Rumpsteak van Le Jean. Zo’n steak vraagt om een bijzonder gerecht. Het is deze heerlijke Aziatische steaksalade met pittige dressing geworden. Op deze manier kunnen wij er met z’n tweeen van genieten en het is toch warm, dus prima weer voor een lekkere pittige salade.
Hoe langer je de steak marineert, hoe meer smaak zal deze hebben. Je kunt de steak rustig een dag van te voren marineren. Haal de steak wel een uurtje voor het bakken uit de koelkast om hem op kamertemperatuur te laten komen. Dan ‘schrikt’ de steak niet als hij in de hete pan terecht komt. Nee hoor …. geintje. Omdat wij de steak graag ‘rood’ eten, wil je geen ijskoude steak in de pan bakken. Dan is hij namelijk nog koud van binnen na het bakken en dat wil je niet.
Nog meer salades met vlees
Ik heb nog meer heerlijke salades voor jullie met vlees erin. Probeer die ook eens.
- Lauwwarme salade met kip tandoori
- Steaksalade met aardappel en boontjes
- Zomerse salade met gegrilde kip en groenten
Tips:
- Bulgogi is een Koreaanse barbecuesaus. Als je dit niet kan vinden, zoek dan bijvoorbeeld een Chilli & Spice bbq saus. Of smeer de steak in met een mengsel van 1 eetlepel sojasaus (of ketjap) en 1 theelepel sambal.
- Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Aziatische Steaksalade met pittige Dressing:
Ingrediënten
- 1 (rump)steak van 150 gr
- 1 el Bulgogi saus
- olie
Salade
- 75 gr peultjes, geblancheerd
- 1 krop sla
- 4 radijsjes
- 1/2 komkommer
- 1/2 oranje paprika
- 1 lente-ui
- 25 gr cashewnoten
Dressing
- 1 tl Bulgogi saus
- 2 el sojasaus
- 1 el rijstwijnazijn
- 1 teentje knoflook, geraspt
- 4 el olijfolie
Instructies
- Smeer de steak rondom in met de Bulgogi saus en laat minimaal een uur marineren.
- Maak de dressing door alle ingrediënten hiervoor in een jampotje te doen en schud dit goed door elkaar.
- Haal een uurtje voor het bakken de biefstuk uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Verhit een (grill)pan met een eetlepel olijfolie.
- Leg de steak in de hete pan en bak het ongeveer 4 minuten aan een kant.
- Draai de steak om en bak de andere kant ook ongeveer 4 minuten.
- Haal de steak dan van het vuur en laat ongeveer 10 minuten rusten en afkoelen voordat je de steak in dunne plakken snijdt.
- Verdeel de sla over een groot bord of schaal. Snijd de radijsjes in kwarten, de komkommer in dunne plakken met een dunschiller, de paprika in dunne repen, de lenteui in dunne ringen en hak de noten grof.
- Verdeel de peultjes, radijsjes, komkommer, paprika over de sla. Leg hierop de plakken biefstuk en bestrooi met de lente-ui en gehakte noten.