Steaksalade met aardappel en boontjes

Ik had nog een lekker stuk gegrilde steak over van de barbecue. En dat vind ik helemaal niet erg, want hier kan ik altijd weer iets lekkers van maken. Zoals deze heerlijke steaksalade met aardappel en boontjes, een complete maaltijdsalade gemaakt van restjes. Want ja de aardappeltjes en boontjes lagen ook nog in de koelkast. Leftovers zijn nog nooit zo lekker geweest!

 

Salades

 

Een salade zoals deze is een perfecte manier om restjes in te verwerken. Ik wilde er niet eens een foto van maken, want ik vond het een te simpel gerecht. Maar manlief zei: simpel is goed! Dus toch maar een foto gemaakt en het recept uitgeschreven voor jullie.
Het gaat er eigenlijk om, dat je van restanten nog een lekkere maaltijd kunt maken. Een aangezien het nu zo warm is, is dit een lekkere maaltijdsalade geworden.
Dus mocht jij ook vlees, vis, groenten, aardappelen, rijst of pasta over hebben, maak daar dan een lekkere salade van.

 

Steak

 

De steak die ik overhield, was een flat iron steak. Dit is een sukade gesneden als steak. Zonder de zeen in het midden van dit stuk vlees, is het een heerlijke malse steak. Mits goed bereid en aangesneden. Grill het kort op de barbecue, grillpan of pan en snijd het dwars op de draad. Dit vlees is het lekkerst als je het rare tot medium rare serveert. Hou je daar niet van, dan moet je dit vlees niet kopen.
Maar natuurlijk kan je ook een ander stuk vlees of kip gebruiken in deze salade.

 

Groenten

 

Ik had dus nog wat geblancheerde boontjes over en ik heb altijd wel tomaatjes in de vensterbank liggen. En er lag nog een kropje baby romaine sla in de koelkast, een lekkere knapperige sla wat uitstekend geschikt is voor zo’n maaltijdsalade.

 

En de aardappels had ik overgehouden van het recept Gezouten aardappeltjes. Dit had ik gemaakt van die lekkere Opperdoezer Ronde aardappelen. Ik had natuurlijk weer veel te veel aardappelen gekookt, maar dat is helemaal niet erg want daar kan ik altijd weer iets anders van maken.

 

Dressing:

 

Ik heb harissa gebruikt in de dressing, die geeft het lekker wat pit. Harissa is een Noord-Afrikaanse rode peper kruidenpasta. Je kunt het in de meeste supermarkten wel vinden of je maakt het zelf. Mocht je een andere dressing willen maken voor deze salade, dan heb ik hier nog heel veel dressing recepten voor jou.

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Steaksalade met aardappel en boontjes:

Steaksalade met aardappel en boontjes. Een makkelijke salade gemaakt van restjes gegrilde flat iron steak en gekookte aardappeltjes en boontjes.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Salades
Keuken Mediterraans
Porties 2 personen

Ingredients
  

  • 150 gr gegrilde steak
  • 2-3 gekookte aardappelen
  • 100 gr tomaatjes
  • 1 lente-ui
  • 4 takken koriander
  • 1 baby romaine sla
  • 75 gr gekookte sperziebonen
  • 3 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 el harissa
  • peper en zout

Instructions
 

  • Dressing: meng de olijfolie, citroensap en harissa met elkaar. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Snijd de gegrilde steak in dunne plakken. Snijd de aardappelen in plakjes en de tomaatjes doormidden. Snijd de lente-ui in dunne ringen en hak de korianderblaadjes grof.
  • Spoel de slablaadjes schoon en slinger ze droog in een slacentrifuge. Leg ze op een grote schaal en leg de steak, aardappel, tomaatjes en boontjes erbij.
  • Garneer met de lente-ui en koriander en giet de dressing erover.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating