Aziatische steaksalade met pittige dressing. Ik had een rumpsteak ontvangen en wilde daar iets speciaals mee doen. Het is deze heerlijke Aziatische steaksalade met pittige dressing geworden.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Voorgerechten
Keuken Aziatisch
- 1 (rump)steak van 150 gr
- 1 el Bulgogi saus
- olie
Salade
- 75 gr peultjes, geblancheerd
- 1 krop sla
- 4 radijsjes
- 1/2 komkommer
- 1/2 oranje paprika
- 1 lente-ui
- 25 gr cashewnoten
Dressing
- 1 tl Bulgogi saus
- 2 el sojasaus
- 1 el rijstwijnazijn
- 1 teentje knoflook, geraspt
- 4 el olijfolie
Smeer de steak rondom in met de Bulgogi saus en laat minimaal een uur marineren.
Maak de dressing door alle ingrediënten hiervoor in een jampotje te doen en schud dit goed door elkaar.
Haal een uurtje voor het bakken de biefstuk uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Verhit een (grill)pan met een eetlepel olijfolie.
Leg de steak in de hete pan en bak het ongeveer 4 minuten aan een kant.
Draai de steak om en bak de andere kant ook ongeveer 4 minuten.
Haal de steak dan van het vuur en laat ongeveer 10 minuten rusten en afkoelen voordat je de steak in dunne plakken snijdt.
Verdeel de sla over een groot bord of schaal. Snijd de radijsjes in kwarten, de komkommer in dunne plakken met een dunschiller, de paprika in dunne repen, de lenteui in dunne ringen en hak de noten grof.
Verdeel de peultjes, radijsjes, komkommer, paprika over de sla. Leg hierop de plakken biefstuk en bestrooi met de lente-ui en gehakte noten.