Aziatische Hamburgers

In huize Culinea zijn we gek op hamburgers. Elke keer probeer ik weer een ander soort hamburger te maken. Deze keer zijn het Aziatische hamburgers geworden. Het is wel een hele lijst met ingrediënten, maar dan heb je ook wel de Oosterse smaken in de burger. Dus als je eens zin hebt in een bijzondere burger en je bent gek op Aziatische smaken, probeer deze dan eens.

Char Sui saus is een Chinese zoete saus die vaak gebruikt wordt als marinade voor gegrild varkensvlees. Als je deze saus koopt, dan kan je dit later altijd gebruiken om vlees te marineren voor bijvoorbeeld de barbecue.
Sriracha is een pittige saus gemaakt van rode pepers. Mocht je deze saus niet kunnen vinden, gebruik dan sambal hiervoor in de plaats.
De Char Siu en Sriracha is te koop bij de grotere supermarkten en natuurlijk in een toko.

Nog meer hamburgers

En nog veel meer hamburgers met een bijzondere twist op de site. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Mexicaanse burgers met Guacaioli?

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Aziatische Hamburgers:

Aziatische hamburgers. Ik maak altijd zelf mijn hamburgers en probeer daar zoveel mogelijk in te varieren. Vanavond staan deze heerlijke Aziatische hamburgers op het menu. Lekker pittig!
Voorbereidingstijd 18 minuten
Bereidingstijd 7 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Barbecue, Hoofdgerechten
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Hamburgers

  • 500 gr mager rundergehakt
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 el sesamolie
  • 1 el Char Siu saus
  • 1 tl Sriracha saus (of sambal)
  • peper en zout, naar smaak

Wasabimayo

  • 4 el mayonaise
  • 1 tl wasabi
  • 1/2 teentje knoflook, geraspt
  • 4 el ketchup
  • 1 el Char Siu saus
  • 1/2 tl Sriracha saus (of sambal)

Erbij

  • 1 wortel
  • 1 bietje
  • 4 el rijstazijn
  • 1 el suiker
  • een paar takjes koriander
  • 4 hamburger broodjes
  • 2 el zonnebloemolie

Instructies
 

  • Meng het gehakt met de hamburger ingrediënten en breng op smaak met peper en zout.
  • Niet teveel kneden! Vorm van het gehakt dan 4 burgers en zet deze afgedekt in de koelkast.
  • Meng de ingrediënten voor de mayonaise met elkaar. Meng de ketchup met de Char Siu en Sriracha.
  • Meng de azijn met de suiker in een kom. Rasp de wortel en biet in een keukenmachine en meng door de azijn en suiker. Meng vlak voor het serveren een handje korianderblaadjes erdoor.
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de hamburgers aan beide kanten goudbruin en (medium)gaar.
  • Bak de broodjes af in de oven en snijd ze doormidden. Besmeer ze met de wasabimayo, leg de burgers erop, lepel de ketchup erop en top als laatste af met de rauwkost.
  • Serveer direct en enjoy!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating