Aziatische barbecue kippendij spiesjes

Deze Aziatische barbecue kippendij spiesjes kan ik je echt aanraden als je gaat barbecueën.
Maar je kunt ook een bakpan of grillpan gebruiken om ze te bakken natuurlijk. Ze hebben echt de Aziatische smaken zoals zoet, zuur, zout en pittig. Natuurlijk kan je het zo pittig maken als je zelf wilt.

 

Ik heb kipdijfilets gebruikt voor deze spiesjes, omdat dit vlees lekker sappig en mals blijft tijdens het grillen. Als jij liever de magere kipfilets wilt gebruiken, kan dat natuurlijk ook.
De ananas in de marinade geeft niet alleen een lekkere fruitige smaak maar zorgt er ook voor dat het vlees super zacht wordt. Er zitten bepaalde enzymen in ananas die de proteïne in het vlees veranderen waardoor het malser wordt.

 

Verder heb ik voor de marinade producten van Lee Kum Kee gebruikt zoals hun premium oestersaus, de sojasaus en de heerlijk pittige chili garlic sauce. De gemberhoning is van Melvita. Je kunt ook gewoon honing en wat geraspte gember gebruiken.

 

Barbecue

 

Je kunt deze spiesjes combineren met ander soort vlees, vis of vegetarische gerechten op de barbecue. Of je maakt er een Asian style barbecue van met bijvoorbeeld zelfgemaakte Saté met pindasaus, Aziatische steaksalade en/of Aziatische hamburger. Serveer er dan rijst, noedels en zoetzuur zoals Atjar bij.

 

 

Recept Aziatische barbecue kippendij spiesjes:

Aziatische barbecue kippendij spiesjes. Deze heerlijke spiesjes heb ik gemarineerd in ananas. Daardoor worden ze super mals en lekker van smaak.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Barbecue, Hoofdgerechten, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 600 gr kipdijfilets
  • 1 blikje (227 gr) ananas
  • 1 limoen, sap ervan
  • 3 el oestersaus
  • 4 el sojasaus
  • 2 el gemberhoning
  • 2 el chili garlic sauce
  • korianderblaadjes

Instructions
 

  • Giet het blikje ananas met sap en al in een mengbeker samen met de overige ingrediënten van de marinade. Mix met een staafmixer alles door elkaar.
  • Snijd de kipdijfilets in blokjes van ongeveer 3 centimeter. Doe ze in een grote zipper zak en giet hierover de marinade.
  • Meng alles goed met elkaar en leg de zak goed afgesloten een nacht in de koelkast.
  • Voordat je de kip gaat grillen, giet je deze af boven een pan. Breng de opgevangen aan de kook en laat ongeveer 10 minuten inkoken.
  • Rijg ondertussen drie of vier stukjes kip aan een spies.
  • Verhit de barbecue of grillpan en rooster hierop de kipspiesjes gaar in ongeveer 10-15 minuten. Bedruip ze regelmatig met de ingekookte marinade.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating