Probeer deze heerlijke aubergines met noedels voor een veganistisch diner boordevol aubergine en rijke, nootachtige sesam. Dit gerecht is snel en gemakkelijk te maken in 30 minuten en zitten vol met zoute, zoete en pittige smaken! Sappige auberginestukjes, knoflook, gember en geurige koriander worden gemengd met noedels in een overheerlijke saus. Het is eventueel aanpasbaar met je favoriete eiwit of glutenvrij en veganistisch aanpasbaar.
Wokken maar
Als je deze aubergines met noedels hebt geprobeerd, weet je dat het geweldig en superlekker is! Het is een recept dat ik heel vaak maak, omdat ik geen genoeg kan krijgen van alle heerlijke smaken en texturen die het bevat. Als je het nog niet hebt geprobeerd, doe dat dan alsjeblieft: het is ronduit hemels met die noedels!
Dit snelle en gemakkelijke wok-gerecht is gemaakt met heerlijke sappige aubergineblokjes, veel knoflook en gember. Voeg zoveel of weinig Sriracha toe als jij lekker vindt. Sriracha is een pittige Thaise chilisaus, ik ben er dol op!
Dit gerecht heeft allemaal mooie zoute, zoete, kruidige en pittige smaken en is ongelooflijk lekker.
Als je op zoek bent naar een makkelijke en smaakvolle roerbakschotel met noedels, probeer dan deze aubergine met noedels eens. Ik denk dat je het geweldig zult vinden!
Het is snel en gemakkelijk, klaar in 30 minuten en je hebt alleen één wok en pan nodig!
Variaties
- Je kunt eventueel vlees, vis of een plantaardige vleesvervanger toevoegen aan dit gerecht.
Zoals bijvoorbeeld varkens-, runder- of kipgehakt. Blokjes kip of kalkoen zal er ook lekker in zijn. Wil je het vegetarisch maken, voeg dan blokjes tofu toe aan het gerecht. - En je kunt ook nog extra groenten toevoegen zoals peultjes, sojaboontjes, prei of shiitake paddenstoelen.
Ook zo dol op aubergine?
Probeer dan ook eens deze:
Pasta met geroosterde aubergine
Turkse gevulde aubergines
Libanese aubergine salade
Tips:
- Je kunt elk soort noedels gebruiken voor dit gerecht.
- Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Aubergines met noedels:
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 1 grote ui
- 3 tenen knoflook
- 3 cm verse gember
- 2 el sesamolie
- 1 el Sriracha saus
- 2 el sojasaus
- 1 el rijstwijnazijn
- 1 tl palmsuiker
- 1 tl aardappelzetmeel
- 300 gr noedels
- 1 bosje koriander
- 2 lente-uitjes
- 1 handvol pinda's
Instructies
- Snijd de aubergines in stukjes, snipper de ui, rasp de knoflook en gember.
- Hak de korianderblaadjes grof en snijd de lente-uitjes in dunne ringen.
- Verhit een wok met 1 eetlepel sesamolie en bak hierin de aubergineblokjes goudbruin. Voeg peper en zout toe, giet de aubergineblokjes af.
- Bak dan in dezelfde wok de ui in 1 eetlepel sesamolie glazig. Voeg hierbij de knoflook en gember en bak nog even mee.
- Voeg dan de Sriracha saus, sojasaus, rijstwijnazijn en palmsuiker toe en breng aan de kook.
- Meng in een glas met 2 eetlepels water de aardappelzetmeel en voeg dit aan de saus toe. Kook dit tot er een dikkere saus is ontstaan.
- Voeg dan de aubergineblokjes toe en laat nog even mee pruttelen.
- Kook ondertussen de noedels gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet ze af en doe ze dan bij het auberginemengsel.
- Serveer in diepe borden met daarop korianderblaadjes, lente-uitjes en pinda's.