Aubergine met paddenstoelen en tarwe

Deze Aubergine met paddenstoelen en tarwe is een heerlijk vegetarisch gerecht. Aubergines worden weinig gegeten in ons land en dat is jammer. Het is een heerlijke en veelzijdige groente. Ik ben er gek op en daarom kan je best wel veel aubergine recepten vinden op de site. Waaronder nu ook deze te lekkere Aubergine met paddenstoelen en tarwe.

 

Aubergine

 

Deze groente kennen wij in de paarse peervormige uitvoering. Maar er zijn meer kleuren en vormen van deze groente. Zo is er een kleine witte aubergine, hieraan heeft deze groente zijn Engelse naam ‘eggplant’ te danken. Er is een prachtige paarse en wit gestreepte aubergine, dikke paarse bolaubergine, lange dunne, gele, witte, lila en groene soorten en hele kleine paarse kerstaubergines.

 

Aubergines komen oorspronkelijk uit warme/tropische landen, maar in de Nederlandse kassen doen zij het goed.
Deze groente heeft een neutrale smaak, waardoor het zo goed te combineren is. Het vruchtvlees heeft een bijzondere structuur, het is een beetje sponsachtig. Hierdoor neemt het vruchtvlees zo goed smaken op van kruiden en/of specerijen.
De aubergine bevat weinig calorieën maar ook weinig vitamines of mineralen.

 

Deze groente is het hele jaar door verkrijgbaar, in de winter komen ze niet uit Nederland.
Je kunt eindeloos variëren met aubergines en je kunt ze op heel veel manieren bereiden. Bakken, wokken, op de barbecue, frituren of in de oven bereid.
Verwerk ze als vegetarische burger in een curry, als vegetarische schnitzel of verwerkt als salade.
En natuurlijk zijn de aubergines bekend van de Italiaanse klassieke ovenschotel Aubergine alla parmigiana en de Arabische Auberginedip Baba Ganoush.

Aubergine met paddenstoelen en tarwe

 

Tarwe

 

Gekookte tarwekorrels zijn heerlijk om in een salade verwerken. De hele tarwekorrel is een gezond product, bevat veel vitamines en mineralen. Deze korrels worden goed verteerd, waardoor de voedingsstoffen goed opgenomen kunnen worden. En de korrels geven een vol gevoel, dat zorgt ervoor dat je minder snel weer honger hebt. In plaats van tarwe kan je ook farro, parelcouscous of rijst gebruiken.
Je zult deze tarwekorrels waarschijnlijk niet in de supermarkt vinden, maar wel in de biologische winkels of Turkse supermarkt.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Aubergine met paddenstoelen en tarwe:

Aubergine met paddenstoelen en tarwe. Ben je gek op aubergines en wil je er eens iets bijzonder mee maken, probeer dan dit heerlijke auberginegerecht.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 aubergine
  • 2 el sojasaus
  • 2 el appelstroop
  • 250 gr kastanjechampignons
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gr gedroogde cranberries
  • 100 gr gekookte tarwekorrels
  • 4 takken peterselie
  • 1 el appelstroop
  • 3 el olijfolie
  • 1 el sojasaus
  • 2 el appelazijn
  • peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Maak de dressing door de ingrediënten hiervoor in een pannetje te doen. Warm dit op het vuur op, zodat je alles kunt mengen met elkaar. Breng op smaak met peper.
  • Spoel de aubergines schoon, dep ze droog en snijd ze in de lengte doormidden.
  • Kerf dan kruislings in het vruchtvlees. Lepel de sojasaus en appelstroop hierop en leg ze op een ovenschaal. Schuif ze in de oven en rooster ze in ongeveer 35-45 minuten gaar.
  • Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze doormidden. Hak de knoflook fijn. Bak de paddenstoelen in een koekenpan in een scheutje olijfolie met de knoflook goudbruin.
  • Doe op het laatst de cranberries en tarwekorrels erbij en bak ze nog even mee.
  • Lepel dit mengsel op de borden en leg er een auberginehelft op.
  • Giet de dressing erover en garneer met wat gehakte groene kruiden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating